Spausdinti

Puikūs ir gaivūs – tiks ir patiks net mažiausiems valgytojams, nes cukraus kiekį juose pasirinksite patys. Nenustebkite – keli druskos krisleliai arbūzo tyrėje jo saldumą tik paryškins ir suteiks papildomų spalvų.

Naminiai arbūzų ir kivių ledai ant pagaliuko

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Arbūzų sluoksniui:

700 g arbūzo minkštimo
1–2 šaukštų skysto saldiklio (cukraus ar klevų sirupo, medaus)
1 žaliosios citrinos žievelės ir sulčių
žiupsnelio druskos

Kivių sluoksniui:

4 kivių
1–2 šaukštų skysto saldiklio (cukraus ar klevų sirupo, medaus)
10 mėtų lapelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Trintuvėje arbūzo minkštimą sutriname į tyrę. Sumaišome su smulkiai tarkuota žaliosios citrinos žievele, sultimis ir saldikliu bei žiupsneliu druskos. Išpilstome į ledų formeles (užpildome jas ne iki pat viršaus, maždaug du trečdalius), įstatome pagaliukus ir dedame į šaldiklį valandai, kad paviršius spėtų sutvirtėti, sustingti.

2

Kivius sutriname su saldikliu ir mėtų lapeliais. Tyrę pilame į formeles ant arbūzinio sluoksnio ir siunčiame atgal į šaldiklį galutinai sustingti, apie 2–3 valandoms.

3

Sustingusius ledus iš formelių lengvai išlaisviname šias pirmiau pašildę tarp delnų. Skanaujame nedelsdami.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą