Puikūs ir gaivūs – tiks ir patiks net mažiausiems valgytojams, nes cukraus kiekį juose pasirinksite patys. Nenustebkite – keli druskos krisleliai arbūzo tyrėje jo saldumą tik paryškins ir suteiks papildomų spalvų.
Naminiai arbūzų ir kivių ledai ant pagaliuko
Arbūzų sluoksniui:
Kivių sluoksniui:
Gaminimas
Trintuvėje arbūzo minkštimą sutriname į tyrę. Sumaišome su smulkiai tarkuota žaliosios citrinos žievele, sultimis ir saldikliu bei žiupsneliu druskos. Išpilstome į ledų formeles (užpildome jas ne iki pat viršaus, maždaug du trečdalius), įstatome pagaliukus ir dedame į šaldiklį valandai, kad paviršius spėtų sutvirtėti, sustingti.
Kivius sutriname su saldikliu ir mėtų lapeliais. Tyrę pilame į formeles ant arbūzinio sluoksnio ir siunčiame atgal į šaldiklį galutinai sustingti, apie 2–3 valandoms.
Sustingusius ledus iš formelių lengvai išlaisviname šias pirmiau pašildę tarp delnų. Skanaujame nedelsdami.