Ko tikrai vaikams nereikia siūlyti antrą kartą, tai mėsainio. Iš tiesų tai labai gardus kotletukas, tik valgomas su dviem minkštomis bandelėmis ir kokiais nors padažais. Visi juos mėgsta, nes galima pasirinkti skaniausius pagardus ir pareguliuoti porcijos dydį. Dar labai smagu, kad gali valgyti rankomis. Svarbu turėti gerų mėsainių bandelių. Ir aš tada nusileidžiu – imu tas bandeles ir kepu mėsainius ant grilio keptuvės arba orkaitėje. Daržovių šiuose mėsainiuose – užtektinai.
Naminiai mėsainiai su daržovėmis
Reikės:
Gaminimas
Per smulkią burokinę tarką sutarkuojame daržoves ir svogūnus, sudedame į maltą mėsą ir sumaišome su prieskoniais ir daržovėmis. Maltinukai puikiai išlaikys formą ir be kiaušinio, bet jei neramu, vieną kiaušinį įmaišykite. Formuojame plokščius mėsos paplotėlius, šiek tiek didesnius už mėsainių bandeles, nes mėsa kepdama susitrauks. Paplotėlius sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 210 oC orkaitėje 20–25 min. Jei turite grilį, įjunkite ir jį. Likus 5 min. iki mėsos kepimo pabaigos paskrudiname „Vilniaus duonos“ mėsainių bandeles. Beje, smagu, kad pakuotėje yra 8 bandelės, nes visada atsiranda svečių ar šeimos narių, kurie užsinori pakartoti. Ant bandelės tepame majonezinio padažo su agurkėliais, dedame salotos lapą, guldome mėsos paplotėlį. Jei norisi, pagardiname kečupu. Uždengiame „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelės pusele.
Formuojame plokščius mėsos paplotėlius, šiek tiek didesnius už mėsainių bandeles, nes mėsa kepdama susitrauks. Paplotėlius sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 210 oC orkaitėje 20–25 min. Jei turite grilį, įjunkite ir jį.
Likus 5 min. iki mėsos kepimo pabaigos paskrudiname „Vilniaus duonos“ mėsainių bandeles. Beje, smagu, kad pakuotėje yra 8 bandelės, nes visada atsiranda svečių ar šeimos narių, kurie užsinori pakartoti.
Ant bandelės tepame majonezinio padažo su agurkėliais, dedame salotos lapą, guldome mėsos paplotėlį. Jei norisi, pagardiname kečupu. Uždengiame „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelės pusele.
Gerų naminių vaikiškų mėsainių atmintinė:
- Geros mėsainių bandelės yra pusė šventės! Jos turi būti apvalios, minkštos, patogaus dydžio ir svarbiausia – skanios! Man patinka šios „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelės su sezamų sėklomis.
- Pasiruoškite padažų, bet ne per daug. Gardus toks padažas: kapoti marinuoti agurkėliai, sumaišyti su šaukšteliu majonezo ir trupučiu garstyčių.
- Turėkite mėgstamų salotų lapų. Labai tinka kopūstų ir morkų salotos, marinuoti agurkėliai.
- Jei norite sūrainio, baigdami kepti ant maltinuko uždėkite po truputį tarkuoto sūrio ar sūrio lapelį.
- Pats mėsainis gali būti jautienos, kiaulienos ar paukštienos, svarbu jo neperkepti. Jei norite ryškesnio skonio, į maltą mėsą įmaišykite 2 šaukštus sojų padažo ir 1 šaukštą Vorčesterio padažo.
- Jei kepsite orkaitėje – bus mažiau riebalų ir viskas iškeps vienu metu, tada liks tik kviesti valgytojus konstruoti savo mėgstamų mėsainių.
- „Vilniaus duonos“ mėsainių bandeles prieš patiekdami vos vos paskrudinkite orkaitėje, kad sušiltų ir pirmoji puselė taptų traški.
Sveiki. Ar verta pašildyti bandeles keptuvėje dėl traškumo, jei po to dėsiu į orkaitę, kad sūris išsilydytų?
Labai ačiū už atsakymą, Beata. O kiek laiko ir kokioje temperatūroje orkaitėje šildyti jau „sukonstruotą” mėsainį? Nesinori, kad bandelės sukietėtų 🙂