Varškės sūrelių atskirai pristatinėti tikrai nereikia – jie visų mylimi ir neatsivalgomi, dingsta iš šaldytuvo tiesiog mistiškai greitai ir yra laabai paklausūs mano namuose. O šie naminiai sūreliai dar geresni nei iš parduotuvės – saldumo ir pagardų galima įdėti kiek nori ir kokių nori. O kur dar švelni varškė bei plonytis ir traškus tikro šokoaldo glaistas… Mmmm, tiesiog svajonė, laimė ir gardžiausias nekeptas desertas!
Naminiai varškės sūreliai
Varškės masei:
Glaistui:
Gaminimas
Varškę ir lydytą sviestą elektriniu trintuvu sutriname su cukraus pudrą bei šaukšteliu vanilės iki lygios konsistencijos su kuo mažiau gumulėlių.
Varškės masę sudedame į silikonines formeles ir išlyginame paviršių. Į dalį varškės galima įmaišyti aguonų. Sūreliams su uogienės įdaru, į vidurį galima įdėti šaukštelį mėgstamos uogienės. Užpildytą silikoninę formelę statome į šaldymo kamerą, kad viskas pilnai susitingtų. Tai užtruks mažiausiai 4 valandas.
Gaminame šokolado glaistą. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi. Tvirtai sušalusius varškės sūrelius kelioms akimirkoms panardiname į skystą šokoladą, kad tolygiai pasidengtų ir išimame ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar skardelės. Statome atgal į šaldytuvą maždaug valandai, kad sūrelio vidurys atitirptų. Likusį šokoladinį glaistą galima laikyti šaldytuve sandariai uždarytą, o prieš kitą naudojimą iš naujo pašildyti kol suskystės ir gerai išmaišyti.
Labai gardūs sūreliai, net vyras paragavęs paklausė, ar dar yra 😀 Dariau į kanelių silikonines formeles, pats tas dydis 🙂 Tik kokoso aliejaus neturėjau, dėjau sviesto pagal panašią proporciją, ar gali būti, kad dėl to glajus labai tirštas gavosi (o gal reikėjo ilgiau pakaitinti šokoladą?)? Kaip paskystinti glajų ir kuo bei kokiomis proporcijomis geriau keisti kokoso aliejų?
Puikūs sūreliai. Gal tik per storas šokolado sluoksnis gavosi. Matyt, reikia į karstesnį šokoladą įleisti sūrelius. Ačiū, Beata
Dėkui Beata. Nuostabiai gavosi
Tikrai labai skanus!
Sveiki, o gaminant šokoladą galima naudoti ne kokosų aliejų, o, tarkim, sezamų ar riešutų ?
Ar tiks liesa varškė?
Oi kokie skanūs sūreliai gavosi! Darysiu dar ir dar. Receptas – puikus! 🙂
Labai skanu
Ismeginti skanumas
Darysiu dar ne karta
Ar būtinas sviestas, o gal galima pakeisti į kažką kitą?
Labas ,jus rasot sviestą su kondensuotu pienu keisti į balta šokoladą bet aš recepte nematau kad butų baltas šokoladas
skanus gavosi, tik varske per skysta…