Jei norite išsivirti labai koncentruoto sultinio, geriausia daržoves pakepinti taip, kad jos karamelizuotųsi savo sultyse. Lengviausia tai padaryti orkaitėje arba galima lėtai ilgai kepinti tame pačiame puode. Naudokite daug aromatinių žolelių bei prieskonių.
Naminis daržovių sultinys
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 220 °C.
Nuplauname daržoves, salierą nulupame ir pasmulkiname. Sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi ir kepame vis pamaišydami apie valandą, kol daržovės karamelizuosis ir gerai apskrus.
Iškepusias daržoves sudedame į puodą, užpilame dideliu kiekiu vandens, sudedame likusius ingredientus ir pasūdome. Užverdame, sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir verdame, kol skysčio sumažės perpus.
Perkošiame sultinį per sietelį. Šaldytuve laikysis iki savaitės, o geriausia užšaldyti supilsčius į ledukų formeles.
Daržoves galite sutrinti į košę ir ja gardinti, pavyzdžiui, perlines kruopas ar paruošti padažą kitiems patiekalams.