Spausdinti

Pati to nebuvau dariusi, taigi pagalbos kreipiaus į patyrusį šių reikalų meistrą Algį, dvidešimt metų kuriantį  Daumantų padažus ir pagardus.

Patikėkite, rezultatas nustebino net mane!

Visą gamybos procesą galite stebėti čia.

Beje, supilsčius tokį naminį pomidorų padažą į švarius stiklainiukus drąsiai galima laikyti juos 6 mėnesius.

Naminis pomidorų padažas

9
komentarai
101
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

4 kg šviežių gerai nunokusių pomidorų
4 raudonųjų saldžiųjų paprikų
4 svogūnų
2 galvučių česnako
2 aitriųjų paprikų
300 g cukraus
80 g druskos
150 - 200 g obuolių acto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
maltų juodųjų, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, lauro lapų, muskato riešutų
žalių prieskonių: petražolių, bazilikų, kalendrų, rozmarinų, čiobrelių ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Super receptas. Dėjau tik 50 g obuolių acto ir nedėjau įvairiausių prieskoninių žolių (neturėjau deja), bet vis tiek gavosi super duper

  2. Parasete klaidinga acto kieki.Video aiskiai rodo,kad reikia sauksto acto{20gr},o recepte rasote -200gr.Taip galima sugadint visa padaza.

  3. Parasete klaidinga acto kieki.Video aiskiai rodo,kad reikia sauksto acto{20gr},o recepte rasote -200gr.Taip galima sugadint visa padaza.

  4. Išmėginau…bet pakeičiau truputį, palei savo skonį… Ir gavos super… Visiems aplinkui – kas ragavo tam patiko.

  5. Išbandžiau 🙂 laaaaabai skanu 🙂 kai viriau antrą kartą šiek tiek patobulinau 😀 Kai ko įdėjau mažiau, kai ko daugiau 🙂 Ačiū Beata už receptuką 🙂

  6. Išbandžiau 🙂 laaaaabai skanu 🙂 kai viriau antrą kartą šiek tiek patobulinau 😀 Kai ko įdėjau mažiau, kai ko daugiau 🙂 Ačiū Beata už receptuką 🙂

  7. Išbandėme šį padažą ir deja jo atsargos jau baigiasi 😀 nesulauks žiemos. Tikras naminis…ačiū už receptą 🙂

  8. Išbandėme šį padažą ir deja jo atsargos jau baigiasi 😀 nesulauks žiemos. Tikras naminis…ačiū už receptą 🙂

  9. Man teko pirma paragauti drauges pagaminta ir laaaaabai patiko,ne tik man bet ir seimos nariams. Tai dabar susiradau receptuka ir darysiu is karto 2 normas. 😀

  10. 2 kartus viriau ta padaza. Tai dabar nepamainomas dalykas verdant plova ar lazanija kepant. Mesyte pakepini, uzpili gausiai tuo padazu per puse skiedziu su sultiniu ir i orkaite. Kazkada pabandziau lazanija kepti su tuo tikruoju padazu, kur reikia ilgai virti, bet su siuo padazu ne tik daug greiciau, bet ir skaniau 🙂

  11. Padaziukas tai tikrai super,tik recepte acto ir cukraus kiekiai nesutampa.su actu matau jau issiaiskinta.o cukrus video pasakyta kad deti 4 saukstus,o recepte parasyta 300gr.4 saukstai tikrai ne 300gr.

  12. Super padažas! jau trečius metus iš eilės ruošiu, darau iš kokių 12-15 kg pomidorų, užtenka ilgai…Šeimyna valgo,o svečiams ypač patinka:), nes jis naminis, ne pirktinis. Padara aštrų su daugiau čiliukų, super vyrams labai patinka….
    Bandysiu labai nesusmulkinti daržovių, paimrvovizuosiu..:) Skanaus visiems!!!

  13. Super padažas! jau trečius metus iš eilės ruošiu, darau iš kokių 12-15 kg pomidorų, užtenka ilgai…Šeimyna valgo,o svečiams ypač patinka:), nes jis naminis, ne pirktinis. Padara aštrų su daugiau čiliukų, super vyrams labai patinka….
    Bandysiu labai nesusmulkinti daržovių, paimrvovizuosiu..:) Skanaus visiems!!!

  14. kasmet as ir drauge verdam:) superinis, patobulinu su ananasais, darau gabaliukais, odeles nulupu, sutrinu su kokteiline ir supilu i padaza. pridedu ananasu. super! kaip kinietiskas:)

  15. kasmet as ir drauge verdam:) superinis, patobulinu su ananasais, darau gabaliukais, odeles nulupu, sutrinu su kokteiline ir supilu i padaza. pridedu ananasu. super! kaip kinietiskas:)

  16. Trumpas proceso aprašymas tiems, kas nemato video.
    Sublenderiuojat pomidorus su paprika. Kitame inde sublenderiuojat svogūnus, česnakus ir čili pipirus.
    Viską supilame į vieną indą, kuriame virsime. Įdedate kokius norite žaliuosius prieskonius, druską, cukrų.
    Verdate ant silpnos ugnies pamaišydami 2-4 val., kol bus pasiektas norimas tirštumas.
    Ištraukiate žaliuosius prieskonius, supilate actą ir aliejų.
    Išpilstote į indelius.

  17. Aš po valandos virimo įdedu kubeliais pjaustytos cukinijjos, tai gaunasi kaip ananaso gabaliukai ir morkų pjaustytų plonesniais skridinėliais. Labai skanu

  18. Labai gaila, kad nebėra gaminimo proceso video. Esu prieš pora metų šį gaminusi ir labai patiko. Norėjau ir vėl pasidaryti, bet nebežinau proceso. Gaila niekur neužsirašiau 🙁

  19. Labai gaila, kad nebėra gaminimo proceso video. Esu prieš pora metų šį gaminusi ir labai patiko. Norėjau ir vėl pasidaryti, bet nebežinau proceso. Gaila niekur neužsirašiau 🙁

  20. Sveiki, planuoju pagaminti šio išgirto padažiuko Kalėdų dovanėlėms kas gaminote, gal galite parašyti, kiek išeina galutinio produkto iš vieno kiekio? Ačiū!

  21. Sveiki, planuoju pagaminti šio išgirto padažiuko Kalėdų dovanėlėms kas gaminote, gal galite parašyti, kiek išeina galutinio produkto iš vieno kiekio? Ačiū!

  22. Nelabai supratau, nes raso reik deti 200g obuoliu acto, o video kaip ziurejau Tai dejo tik po sauksta acto ir aliejaus. Tai kiek is tikruju deti obuoliu acto I pomidoru namini padaza?

  23. Tik ką supilsčiau į stiklainiukus, paragavęs šilto produkto jaučiasi per didelis druskos kiekis (tikiuosi atšalus taip nesijaus, kuo abejoju, matyt druskos kiekis apskaičiuotas virimui 2val. Viriau 4val.), acto pyliau tik 50g.ir vaizdas, kad ir tiek per daug, viskas daryta pagal receptą, pomidorai „jaučio širdis”. Gautas kiekis, 2,5 litrai,

  24. Išbandyta. Žiauriai skanu. Kai tik sunoks pomidorai, reiks kartoti vėl, kad nors iki Naujų užtektų.
    Ačiū, Beatai ir Algiui

  25. Beata naminis pažadas nuostabus ,bet sultys kurios išsiskyrė verdant padažą supyliau į atskirą indą paskui užvirinau ir supilsčiau į stiklainius gavosi nuostabios pomidorų sultys .

  26. Šiemet pirma karta bandau,patiko labai,kai pastoves skonis bus dar geresnis,tik žoleles surišusi į rišulelį dejau likus val.iki pabaigos.Ačiū Algiui!

Rašyti komentarą