Lakštams
Kremui:
Gaminimas
Lakštai
Ant medinės pjaustymo lentelės beriame šiek tiek miltų ir ant jų dedame šaltą sviestą. Dideliu peiliu kapojame sviestą kartu su miltais. Svarbu sviestą iki smulkių gabalėlių sukapoti taip greit, kad jis nespėtų ištirpti.
Į grietinę dedame šaukštelį citrinos sulčių ir šaukštelį sodos, gerai išmaišome. Grietinę dalimis pilame ant sukapoto sviesto ir miltų masės, kapojame toliau.
Sudėjus visą grietinę, įmušame vieną kiaušinį ir kapojame tol, kol tešla pasidarys lipni. Tuomet pradedame minkyti, kol ji nebelips prie rankų.
Iš tešlos suformuojame pailgą cilindrą ir padaliname į lygias 8 dalis. Kiekvieną dalį atskirai suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3–4 valandoms.
Einam gaminti kremo.
Atšaldytos tešlos gabalėlius iškočiojame iki plonų lakštų, juos subadome šakute ir kepame 10–13 minučių 180C įkaitintoje orkaitėje . Iškepus lakštams, dar šiltus, apipjaukite norimą apskritą formą, o likusius trupinius atidėkite į šalį.
Kremas
Kol tešla šąla, pasigaminame kremą. Pasiruošiame karšto vandens vonelę – į vieną dubenį pilame verdančio vandens.
Kitame dubenyje trumpai plaktuvu suplakame kiaušinio baltymus ir dedame dubenį su plakiniu į karšto vandens dubenį.
Po truputį į baltymus beriame cukrų ir nuolat plakame plaktuvu, kol baltymai taps balti ir purūs, o masė primins morengą. Sudedame kambario temperatūros sviestą ir išplakame plaktuvu, supilame citrinos sultis ir gerai išmaišome.
Konstruojame tortą
Kiekvieną lakštą gausiai sutepame kremu ir sluoksniuojame. Kremo pasiliekame ir viršutiniam sluoksniui bei šonams.
Susluoksniavus ir aptepus tortą kremu, padedame jį į šaldytuvą bent 30 minučių. Likusius lakštų trupinius susmulkiname ir jais padengiame torto viršų ir kraštus (Jei blynai tešlos iškepė kiek šviesesni, galima juos dar pakepti, kad jie būtų rudesni). Tortą galima dekoruoti gėlėmis ir cukraus pudra.
Can I please have the amounts in Kings Version in lieu of metric? Thank you.
Laba diena, nesu specialistas, bet ar nereikia kiaušinių termiškai apdoroti dėl salmonėliozės?
Ko tik nepadarysi iš meilės vyrui,ėmė ir užsimanė Napoleono.Tai va pusę šeštadienio su juo draugavau.Iškilo šiokių tokių bėdelių su kremu.
Pradėjus tepti lakštus,kremas pradėjo skystėti. Gal per ilgai stovėjo šilumoje suplaktas jau,kol tuos lakštus išsikepiau.Ir dar aš supyliau visas, trijų citrinų sultis į kremą,o video matau,kad šiek tiek tik įpylė.Tai va,gelbėkit,padėkit,kad kitą kartą padaryčiau tobulą,nes šį kartą didelė dalis kremo,nutekėjo.Gavosi pirmi,apatiniai sluoksniai tik drėgnesni.
Sekantį kartą pasinaudosiu jūsų patarimais.Dar kas liečia citrinas,tik truputį sulčių įpilti į krema ar visgi pilti visų 3 citrinų sultis. Dėkoju.
Sveiki. O kokia grietinė labiau tiktų?
Labai gerai atrodo
Nepatiko sis receptas.. kreme irgi gaunasi per daug citrinos, tikrai 3 nereikia! Rugstis sutrauke krema, gavosi gumuliukai po valandos stovėjimo, kaip varske.
Kiek galioja napoleonas?
Apsidziaugiau radusi si recepta, nes labai megstu morengini krema, bet paragavus nusivyliau, nepatiko. Kremas per sekunde susitrauke nuo citrinu sulciu.
Abejoju Ar citrina kalta,kad sutraukė krema.sakyciau per trumpai kaitintas buvo,arba sultis supiltos buvo visos iš karto
Visada kepdavau napaleona pagal jūsų receptą, bet su jauna mergaite kur kepėt kartu. Neberandu to kito video? Gal jį pašalinot? Šitas recepto video kiek netikslus, pradžioj sako paberkime šiek tiek miltų, sudėjo sviestą, sukapojo , o kada likusius miltus įpylė ir nebeparodėt. Ant to šiek tiek pasimoviau, tikiuos kad nepavėlavau supilt visų miltų ir gausis lakštai 🙂
Ar galima pakeisti kiaušinius į kažką kitą?