Visiems reikia bent vieno gero vasariško torto su braškėmis recepto – ir štai jis! Jogurtinis, lengvas ir gaivus ir dar toks, kuris pagaminamas be orkaitės, kas gali būti geriau karštą vasaros dieną? Juolab Joninės artėja, tai griebkit šį receptą ir laukit giminės ar draugų komplimentų.
Reiks tik skanių gerų sausainių (pageidautina su tikru sviestu ir be jokių nereikalingų priedų) ir geriausių, skaniausių pieno produktų, kokius tik galite rasti. Mano širdis ir rankos visada tiesiasi į AMFORA ir DVARO produktus, nes man jie patys pačiausi. Tai ir sudėjau čia tai, ką pati labiausiai mėgstu – AMFORA graikišką jogurtą, AMFORA natūralų tepamąjį sūrį, DVARO sviestą, DVARO plakamąją grietinėlę. Šis tortas tikrai arti tobulybės – turi ir gaivios rūgštelės nuo graikiško jogurto, ir švelnaus greitinėlės purumo. Gaminkit, neškitės į svečius ir valgykit kąsnių neskaičiuodami – kada, jei ne dabar, reikia mėgautis vasara pilnais žandais?
Nekeptas braškinis graikiško jogurto tortas
Reikės:
Gaminimas
Šaltu vandeniu užpilame želatiną ir paliekame ją išbrinkti, kol susigers visas skystis.
Elektriniu trintuvu susmulkiname sausainius iki trupinių. Į juos beriame gerą žiupsnį druskos, supilame lydytą DVARO sviestą ir gerai išmaišome, kad sudrėktų. Trupinius suberiame į 24 cm skersmens atsegamą kepimo formą (jos šonus ir dugną prieš tai ištiesiame maistine plėvele ar kepimo popieirumi). Rankomis suspaudžiame lygų pagrindą ir šonus. Trumpam dedame į šaldytuvą sustingti. Švariai nuplautas, nusausintas braškes supjaustome ketvirčiais ir trumpam atidedame į šoną.
Elektriniu plaktuvu išplakame tepamąjį sūrį AMFORA su puse kiekio cukraus miltelių. Ten pat sudedame natūralų graikišką jogurtą GRAIKIŠKA AMFORA ir dar paplakame, kol viskas tolygiai išsimaišys. Kitame dubenyje išplakame natūralią DVARO grietinėlę su likusiais cukraus milteliais iki purių putų. Ją švelniai įmaišome į sūrelio ir jogurto mišinį.
Puode ant švelnios ugnies išlydome želatiną kol pilnai ištirps, bet neužverdame. Skystį supilame į pasiruoštą kremą ir tolygiai išmaišome.
Pusę kremo pilame ant pyrago pagrindo. Ant viršaus tolygiai sudedame pusę kiekio braškių. Tada pilame likusią pusę kremo ir sudedame likusias braškes. Tortą statome į šaldytuvą stingti pernankt arba bent 8 valandas. Sustingusį puošiame braškėmis ir mėtų lapeliais.
Kokius sausainius naudojate?
Ar galima vietoj cukraus miltelių naudoti paprastą cukrų? Jei taip, kiek gramų reikėtų jo dėti?
Reels’e avižnius sausainius naudojo
Visiškai nuostabus.
Dariau Tupperware žiede, kreminę dalį uždėjau ant atskirai padaryto sausainių pagrindo.
Kremo likutį, kiek netilpo į formą, supilsčiau į taureles ir prieš patiekiant apibarsčiau avižinių sausainių trupiniais. Fantastiškas tortas
Labai labai geras tortukas. Skanus, gaivus. Toks 100% vasariškas skonis. Kartosiu dar ne kartą. Ačiū už receptą 🙂
Darėm su trešnėm, viskas gavosi idealiai ir labai skaniai. O svarbiausia greitai daromas ❤️
Va va katik pasidariau lauksiu kol sustinks . Toks gražus negaliu plaku ir galvoju kaip taip šaut į galva toki grožį ir skanėsta pagamint . Ačiū (pamačiau ig)
Kokio standumo turi būti baltas sluoksnis? Palikus nakčiai šaldytuve ir liečiant kremas turi likti ant piršto ar ne?
turėtų nelikti…