Gaivūs ir lengvučiai – tokie yra šie maži tortukai, kuriems linkiu tapti jūsų smagiausiu desertu šią vasarą. Turgeliuose pro uogas kelio jau nematyt, tai imkime ir džiaukimės pilna burna! Tiesa, o jei norėtumėte šaldyto deserto, tai drąsiai galima šį receptą pritaikyti ir paversti ledais – nedėkite į masę želatinos, o viską supilstykite į ledų ant pagaliukų indelius.
Nekepti jogurtiniai uogų torčiukai
Reikės:
Gaminimas
Į dubenėlį išspaudžiame pusės apelsino sultis, suberiame želatiną ir paliekame brinkti 15–20 minučių.
Į didelį dubenį supilame grietinę ir jogurtą, suberiame cukrų ir avietes, išspaudžiame citrinos sultis. Gerai išplakame elektriniu maišytuvu, kol masė taps vientisa. Užverdame mažą puodą vandens, jame statome dubenėlį su išbrinkusia želatina. Maišydami visiškai ją ištirpiname, sumaišome su likusiomis pusės apelsino sultimis.
Į aviečių ir jogurto masę lėtai pildami įmaišome tirpintą želatiną. Paragaujame – jei mėgstate saldžiau, įberkite dar cukraus.
Į silikonines keksiukų kepimo formeles „Kaiser flexo“ įberiame mėgstamų uogų, iki viršaus užpilame jogurto mase, kiekvieną formelę uždengiame sausainiu, visą formą pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 1–2 val. sustingti.
Patiekdami į gilesnę skardą pripilame karšto vandens ir įmerkiame deserto formą. Palaikome apie vieną minutę, ištraukiame, plonu peiliu negiliai apipjauname desertų kraštus. Ant formos uždedame ją visą dengiantį padėklą ar lentelę ir staigiu judesiu apverčiame. Ragaujame.
Laba diena, kuo būtų galima pakeisti sausainius? Gal trintais riešutais su datulemis?