Spausdinti

Gaivūs ir lengvučiai – tokie yra šie maži tortukai, kuriems linkiu tapti jūsų smagiausiu desertu šią vasarą. Turgeliuose pro uogas kelio jau nematyt, tai imkime ir džiaukimės pilna burna! Tiesa, o jei norėtumėte šaldyto deserto, tai drąsiai galima šį receptą pritaikyti ir paversti ledais – nedėkite į masę želatinos, o viską supilstykite į ledų ant pagaliukų indelius.

 

 

 

Nekepti jogurtiniai uogų torčiukai

1
komentarai
2
Porcijos
8 asm.

Reikės:

2 šaukštų želatinos
1 apelsino sulčių
0,5–1 citrinos sulčių
200 g grietinės
400 g graikiško jogurto
6 šaukštų miltelinio cukraus
1 stiklinės šviežių arba šaldytų aviečių
12 vnt. mėgstamų apvalių plokščių sausainių
šviežių mėgstamų uogų papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į dubenėlį išspaudžiame pusės apelsino sultis, suberiame želatiną ir paliekame brinkti 15–20 minučių.

2

Į didelį dubenį supilame grietinę ir jogurtą, suberiame cukrų ir avietes, išspaudžiame citrinos sultis. Gerai išplakame elektriniu maišytuvu, kol masė taps vientisa. Užverdame mažą puodą vandens, jame statome dubenėlį su išbrinkusia želatina. Maišydami visiškai ją ištirpiname, sumaišome su likusiomis pusės apelsino sultimis.

3

Į aviečių ir jogurto masę lėtai pildami įmaišome tirpintą želatiną. Paragaujame – jei mėgstate saldžiau, įberkite dar cukraus.

Reklama
41011
4

Į silikonines keksiukų kepimo formeles „Kaiser flexo“ įberiame mėgstamų uogų, iki viršaus užpilame jogurto mase, kiekvieną formelę uždengiame sausainiu, visą formą pridengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 1–2 val. sustingti.

5

Patiekdami į gilesnę skardą pripilame karšto vandens ir įmerkiame deserto formą. Palaikome apie vieną minutę, ištraukiame, plonu peiliu negiliai apipjauname desertų kraštus. Ant formos uždedame ją visą dengiantį padėklą ar lentelę ir staigiu judesiu apverčiame. Ragaujame.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą