Spausdinti

Na aš tai neįsivaizduoju Velykų ryto be kokios nors ypatingos, labai kokybiškos duonos ar pynės, ar pyrago. Esu iškepusi galybę mielinių kepinių, tinkamų šventiniam stalui – įvairiausių plėšomų bandučių, šokoaldinių babkų ir natgi žydiškų pynių – Challah. O šįkart leiskite jus nustebinti – iškepsiu kvapnią, gundančią mielinę pynę su visokiais žalumynais.

 

Nesaldi mielinė pynė su žolelėmis ir sūriu

4
komentarai
5
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Reikės:

300 g miltų
60 g sviesto
200 ml pieno
5 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
1 šaukštelio druskos
1 kiaušinio baltymo aptepti
Aguonų, linų sėmenų, juodgrūdžių ar kitų sėklų pabarstyti

Įdarui:

1 poro
100 g sviesto
Ryšulėlio krapų, petražolių
3 česnako skiltelių
70 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame mielinę tešlą:

1

Tiesa, ši tešla labai lengvai pagaminama ir rankomis, todėl nepabijokite išbandyti net tie, kurie neturi elektrinių tešlos minkymo prietaisų. Į dubenį beriame miltus, mieles, druką, cukrų ir išmaišome. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, jam suskystėjus – sumaišome su pienu ir viską supilame į miltus. Dar įmušame vieną pilną kiaušinį ir vieną kiaušinio trynį (baltymą išsaugome vėlesniam laikui). Ir viską imamės maišyti, pradžioje šakute, o vėliau, jau suminkome ranka. Tešlą išverčiame ant darbastalio ir dar paminkome. Jei tešla padžioje labai limpa prie paviršiaus, nesusigundykite berti dar miltų, nes taip padarysite ją kietą. Tiesiog kantriai minkykite, ir kai tešla bus pasiruošusi ir susiformuos pakankamai tvirtų glitimo gijų, ji pati stebuklingai atlips nuo stalviršio ir suformuo glotnų elastingą tešlos kamuoliuką, tarsi minkščiausią pagalvėlę. Tešlą dedame į dubenį, pridengiame maistine plėvele ir statome kur nors šiltesnėje namų vietoje pakilti apie valandą. Dar galima tešlą paruošti iš vakaro ir šiame etape statyti ją į šaldytuvą kilti pernakt. Kitą rytą teliks ją įdaryti,  pakildinti antrąkart ir iškepti.

Gaminame įdarą:

1

Keptuvėje išlydome sviestą ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą porą, kol šis suminkštės. Suberiame smulkintas žoleles, įtarkuojame česnako skilteles ir dar pašildome apie minutėlę, kol visi aromatai susidraugaus. Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Paruoštą įdarą perdedame į atskirą dubenėlį ir paliekame kurį laiką pravėsti.

Kočiojame tešlą:

1

Pakilusią tešlą iškočiojame į ploną stačiakampį. Kuo plonesnis tešlos lakštas, tuo geriau pasiskirstys įdaras ir bus gražesni sluoksniai. Ant iškočioto tešlos lakšto tolygiai paskleidžiame įdarą, dosniai pabarstome sūriu ir, pradėdami nuo ilgojo krašto, susukame į vyniotinį. Vyniotinį perpjauname išilgai per pusę ir dvi gautas kasas supiname kaip spiralę. Gautą tešlos vyniotinį atsargiai perkeliame į kepimo popieriumi ištiestą pailgą kekso formelę.

2

Nuo tešlos atlikusį kiaušinio baltymą lengvai išplakame šakute ir juo aptepame kepinio viršų bei dosniai pabarstome sėklomis. Pridengiame pynę plėvele ir darkart pakildiname apie 40 minučių. Tada šauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 40 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Pirmą kartą iškepiau tobulą bulką! Nerealiai gerai gavosi.. Labai skani. Ir pluta nesukietėjus.. Ačiū už receptą

Rašyti komentarą