Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl valgykime juos, maišykite į blynus. O šie blyneliai kiek kitokie, kur daugiausiai dėmesio ir gauna ponas obuolys. Garantuoju, jog šie purūs obuolių blyneliai gali drąsiai varžytis su pačiais skaniausiais blynais, kai norisi saldžių savaitgalio pusryčių…
Obuolių blyneliai su vaniliniu kremu
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausiai atskiriame 2 kiaušinių baltymus ir išplakame juos iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi.
Kitame inde sumaišome 2 trynius su miltais, kepimo milteliais, 2 šaukštais cukraus ir skiestomis obuolių sultimis. Atsargiai įmaišome baltymų masę ir paliekame pastovėti.
Ruošiame vanilinį kremą. Į puodą supilame pieną, grietinėlę, likusį cukrų, įdedame vanilės ankštį. Užviriname masę ir nukeliame nuo ugnies.
Įmaišome 3 kiaušinių trynius, statome ant ugnies ir maišydami verdame kol masė sutirštėja. Pabaigoje nukošiame per sietelį ir paliekame stovėti šaltai.
Obuolius nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome žiedais. Taip pasiruošiame visus obuolius.
Įkaitiname aliejų, pasiruošiame lėkštę ir ją išklojame popieriniu rankšluostėliu, kuris sugers likusį aliejų. Obuolių žiedus mirkome tešloje ir kepame iš abiejų pusių – jeigu norisi traškesnių obuolių, ugnį galime padidinti, ir tešla gražiai paruduos per mažiau nei vieną minutę.
Blyneliai skaniausi šilti, patiekiami su vaniliniu kremu. Taip pat galime juos pabarstyti cinamonu ar cukraus pudra. Skanaus!
Žinokite gaminome mokykloje skonis pasakiškas.Ačiū už receptą.
O sakykit ar obuolys suminkštėja per tiek kepimo laiko? Ar valgomas kietas?