Spausdinti

Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl valgykime juos, maišykite į blynus.  O šie blyneliai kiek kitokie, kur daugiausiai dėmesio ir gauna ponas obuolys. Garantuoju, jog šie purūs obuolių blyneliai gali drąsiai varžytis su pačiais skaniausiais blynais, kai norisi saldžių savaitgalio pusryčių…

 

 

 

 

Obuolių blyneliai su vaniliniu kremu

1
komentarai
3
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
5 min.

Reikės:

4-5 vidutinio dydžio obuolių
120-150g cukraus (galima naudoti ir rudąjį)
200 ml pieno
200 ml grietinėlės 13%
Apie 70ml obuolių sulčių (arba vyno), skiesto 70ml gazuoto vandens
1 vanilės ankšties (arba šaukšto vanilinio cukraus, šaukšto vanilės esencijos)
5 kiaušinių (2 tešlai, 3 kremui)
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
120 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pirmiausiai atskiriame 2 kiaušinių baltymus ir išplakame juos iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi.

2

Kitame inde sumaišome 2 trynius su miltais, kepimo milteliais, 2 šaukštais cukraus ir skiestomis obuolių sultimis. Atsargiai įmaišome baltymų masę ir paliekame pastovėti.

3

Ruošiame vanilinį kremą.  Į puodą supilame pieną, grietinėlę, likusį cukrų, įdedame vanilės ankštį. Užviriname masę ir nukeliame nuo ugnies.

Reklama
41011
4

 Įmaišome 3 kiaušinių trynius, statome ant ugnies ir maišydami verdame kol masė sutirštėja. Pabaigoje nukošiame per sietelį ir paliekame stovėti šaltai.

5

Obuolius nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome žiedais. Taip pasiruošiame visus obuolius.

6

Įkaitiname aliejų, pasiruošiame lėkštę ir ją išklojame popieriniu rankšluostėliu, kuris sugers likusį aliejų. Obuolių žiedus mirkome tešloje ir kepame iš abiejų pusių – jeigu norisi traškesnių obuolių, ugnį galime padidinti, ir tešla gražiai paruduos per mažiau nei vieną minutę.

7

Blyneliai skaniausi šilti, patiekiami su vaniliniu kremu. Taip pat galime juos pabarstyti cinamonu ar cukraus pudra. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą