Spausdinti

Įmantrusis cukinijų ir obuolių pagardas (chutney) – pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.

Obuolių ir cukinijų pagardas

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

1 kg cukinijos (nuluptos, pjaustytos kubeliais)
1 kg saldžiarūgščių ar rūgščių obuolių (neluptų, supjaustytų kubeliais)
1 šaukšto aliejaus
2 šaukštai garstyčių grūdelių
2 šaukštelių ciberžolės miltelių
2 šaukštelių malto kumino
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
2 šaukštelių druskos
250 ml obuolių acto
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Cukinijas nulupame, supjaustome stambokais kubeliais ir dedame į puodą. Pradedame virti.

2

Obuolius supjaustome kubeliais, apšlakstome citrinos sultimis ir sudedame prie cukinijų.

3

Prie obuolių ir cukinijų įpilame obuolių acto. Uždengiame puodą ir paliekame cukinijas ir obuolius šusti.

Reklama
41011
4

Įdedame prieskonių: šaukštą garstyčių, šaukštelį saldžiosios paprikos miltelių ir ciberžolės. Pasūdome šaukštu druskos. Viską išmaišome ir paverdame.

5

Supilame 600 gramų cukraus uogienėms. Palaukiame, kol užvirs ir paverdame 10 minučių.

6

Po 10 minučių cukinijas su rankine bulvių trintuve truputį patriname.

7

Chutney sudedame į sterilų indelį ir sandariai užsukame.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą