Įmantrusis cukinijų ir obuolių pagardas (chutney) – pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Obuolių ir cukinijų pagardas
Reikės:
Gaminimas
Cukinijas nulupame, supjaustome stambokais kubeliais ir dedame į puodą. Pradedame virti.
Obuolius supjaustome kubeliais, apšlakstome citrinos sultimis ir sudedame prie cukinijų.
Prie obuolių ir cukinijų įpilame obuolių acto. Uždengiame puodą ir paliekame cukinijas ir obuolius šusti.
Įdedame prieskonių: šaukštą garstyčių, šaukštelį saldžiosios paprikos miltelių ir ciberžolės. Pasūdome šaukštu druskos. Viską išmaišome ir paverdame.
Supilame 600 gramų cukraus uogienėms. Palaukiame, kol užvirs ir paverdame 10 minučių.
Po 10 minučių cukinijas su rankine bulvių trintuve truputį patriname.
Chutney sudedame į sterilų indelį ir sandariai užsukame.