Obuolių ir cukinijų uogienė
Reikės:
Gaminimas
Obuolius ir cukinijas sutarkuokite šiaudeliais (arba burokine tarka), galime prieš tai cukinijas ir obuolius nulupti, bet jei labai tingime ir žievė nestora, galime ir nelupti.
Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Aš mėgstu rūgštelę, tai visur uogienėse naudoju citrinas, bet jūs galite jų ir atsisakyti, ypač jei obuoliai rūgštūs.
Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų su tikra vanile.
Virkite 15–25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1–2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių.
Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, uogienę per naktį palikite atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.
Nerealiai skaniai gavosi! Aciu uz nuostabu recepta sudorojant cukinijas 🙂
Labai skani gavosi, virsiu dar
Moliūgo dar itarkavau truputuka.
aciu uz gera receptuka,skubu i virtuve darbuotis
Išbandžiau ir aš, gavosi labai skaniai. Tik mano skoniui šiek tiek per saldu, kitą kartą dėsiu mažiau cukraus. Ačiū už receptą ☺
Gera uogienė, tik dėjau paprastą cukrų ir per pus mažiau cukraus. ačiū už receptą