Ingredientai
Įdarui:
Padažui:
Gaminimas
Špinatus gerai nuplaukime ir užpilkime verdančiu vandeniu. Trumpai palaikę, vandenį nupilkime, špinatus susmulkinkime ir sumaišykime su varške. Įberkime druskos, pipirų.
Į makaronų vamzdelius sukimškime varškės masę.
Padažui susmulkinkime svogūną, česnaką ir apkepkime aliejuje.
Supilkime smulkintus pomidorus ir viską šiek tiek patroškinkime.
Sudėkime visus turimus smulkintus žalumynus.
Į skardą sudėkime prikimšus vamzdelius, užpilkime padažu, apibarstykime tarkuotu sūriu, ant viršaus – šiek tiek mocarelos.
Kepkime apie 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
O kaip su tais makaronais,juos turbut pirmiausiai reikia isvirti ar ne?Turbut juokingas klausimas :DDDD Bet niekada nesu dariusi,taigi ir klausiu toki kvaila klausimeli ….
sveiki, drįsiu įkišti savo trigrašį – labai neblogas išradimas į šiuos makaronus kimšti įdarą su arbatinio šaukštelio „antru galu”.
Blogumas tas, kad spustelėjau ir nepabaigtą komentarą išsiunčiau . Norėjau padėkoti už aktualų receptą, nes jau yra iš tėvų sodo špinatai ir reikia gaminti 🙂 – tai labai pravers receptas. Labai jau nuobodu būtų išsivirti sriubą. Juolab, kad vakar virta pomdorienė su kalmarais tokia skani, kad jokios kitos bent pora dienų nesinori….
Ir dar : gerų, sklandžių ir nuotaikingų atostogų , Beata. Sėkmės 😉
Patiekalas skamba puikiai, tik 700g spinatu ramybes neduoda 🙂 Tikrai reikalingas toks kiekis su 300 g varskes?
makaronu virti nereikia.
oi kaip skanu, būtinai reikės pasigaminti kokį tai savaitgalį:)
As neturejau visu ingredientu tai padariau truputeli savaip: vietoj cannelloni naudojau lazanijos lakstus, kaip tik spintelej buvo uzsilike, o ir i parduotuve tingejau eiti 🙂 o vietoj varskes turejau namini varskes suri, tai ji sutarkavau burokine tarka ir imusiau pora kiausiniu, o visa kita dariau kaip recepte. Susluoksniuota lazanija apipyliau padazu ir apibarsciau suriu. Nerealiai skanu!!!
Kad špinatų ne 700g, tai teisybė, nes vienoje pakuotėje yra 100g.Tai reikėtų viso 7 :)))
Nieko gero, lazanijos pagrindu kimšti „vamzdiniai” makaronai žymiai skaniau 🙂
Si savaitgali darem caneloni, tik vietoj 700!gr. spinatu dejom 400gr. buvo pats tas. Gal mes naudojom saltydus, o cia siulomi svieži. Idomu, ar yra svorio skirtumas tarp saldytu ir svieziu? Bet buvo skanu 🙂
Si savaitgali darem caneloni, tik vietoj 700!gr. spinatu dejom 400gr. buvo pats tas. Gal mes naudojom saltydus, o cia siulomi svieži. Idomu, ar yra svorio skirtumas tarp saldytu ir svieziu? Bet buvo skanu 🙂
dariau su lazanijos lakštais, gavosi super, kadangi turėjau varškės mažokai (tik 1 pakutį, 200 g), tai papildžiau savo nuožiūra tuo, ką namie radau: ~50 g minkšto ožkos sūrio ir kelis šaukštus grietinės (bo bijojau, kad lakštai išsitroškintų; viskas buvo ok, kepiau tik ~20 min.). Špinatų dėjau ~500 g., bet jei būtų ir daugiau, man tai tik geriau. Taigis, manau, 700 g. špinatų su 300 g. varškės nėra jokia klaida. Buvo žiauriai skanu, net dabar prisiminus seilės tįsta 🙂
Gaminau jau 2 kartus, patiekalas puikus. Dar kartelį vietoj varškės kimšau faršą, o visa kita taip pat, tai irgi gerai buvo. 700 g. šviežių špinatų – ne klaida 🙂 Ir pavadinimas pas mus prigijo – Odetos cannelloni 🙂
Patarimas naudoti riebesnę t. y saldesnę varškę, nes kitaip gali buti rūgštu, aš kaip tik liesą rugščia varškę nusipirkau, padažas irgi rūgštus gavosi tai dėl to nelabai skanu buvo, viskas užrūgštinta :).
labai skaniai atrodo
Kaip tik dabar valgau sita patiekala,tik manau su makaronais kazkas netaip,kaip nedakepe atrodo(kepiau virs 20min.) tarp dantu veliasi,ka daryti??
O kodėl nerodo produktų sąrašo? 🙁
O receptas kur???
O receptas kur???
🙂 ir taip maždaug aišku.. riebios varškės, kiek turite, 🙂 špinatų, kiek turite, pomidorų padažo skardinių, kiek turite…. kietojo sūrio patarkuoti, kiek turite.. :)….
O nan kazkodel gavosi labai nebusiseke sie makaronai.
sveiki,noreciau suzinoti proporcijas odetos cannelloni su spinatais,kodel tai nera produktu saraso?
O recepto vis dar nematyt :/ Na, laikas improvizacijai 🙂
Geras,kur matavimai produktu?gal kas galite ikelti,kokie produktu matavimai? 🙂
Ech, vis dar nerodo sąrašo…Gaminsiu pasikliaudama nuojauta 🙂
Skardiniu su pomidorais savo sultyse, kokios talpos? Ju buna ir didesniu ir mazesniu.
Labai patiko. Ypatingai pomidorų padažas vietoj riebio bešamelio. Gal tik mozarellos nebedėčiau. man ji kažkaip ten jau per daug buvo. Bet šiaip puikus receptas! Ačiū 🙂
o man tie pomidorai ir svogunas ne prie ko. as panasius charlie valgiau su sviesto ir grietines padaru, be surio. buvo nerealus, mylimiausias patiekalas ten mano siuo metu, tik recepto niekur nerandu ano.bandysiu panasiai pagal si, tik darysiu savo sviesto ir grietines padaza:)