Spausdinti

Odetos cannelloni su špinatais ir varške

1
komentarai
38
Porcijos
4 asm.

Ingredientai

16 vnt. makaronų „Cannelloni“ vamzdelių.

Įdarui:

300 g varškės
700 g šviežių špinatų (apie 300 g šaldytų)
druskos, pipirų

Padažui:

1 svogūno
poros skiltelių česnako
dviejų skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse
šviežių bazilikų
įvairių žalumynų (petražolių, laiškinių česnakų)
keleto saujų tarkuoto kietesnio sūrio (gali būti „Džiugas“)
200 g mocarelos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Špinatus gerai nuplaukime ir užpilkime verdančiu vandeniu. Trumpai palaikę, vandenį nupilkime, špinatus susmulkinkime ir sumaišykime su varške.  Įberkime druskos, pipirų.

2

Į makaronų vamzdelius sukimškime varškės masę.

3

Padažui susmulkinkime svogūną, česnaką ir apkepkime aliejuje.

Reklama
41011
4

Supilkime smulkintus pomidorus ir viską šiek tiek patroškinkime.

5

Sudėkime visus turimus smulkintus žalumynus.

6

Į skardą sudėkime prikimšus vamzdelius, užpilkime padažu, apibarstykime tarkuotu sūriu,  ant viršaus – šiek tiek mocarelos.

7

Kepkime apie 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. O kaip su tais makaronais,juos turbut pirmiausiai reikia isvirti ar ne?Turbut juokingas klausimas :DDDD Bet niekada nesu dariusi,taigi ir klausiu toki kvaila klausimeli ….

  2. sveiki, drįsiu įkišti savo trigrašį – labai neblogas išradimas į šiuos makaronus kimšti įdarą su arbatinio šaukštelio „antru galu”.

  3. Blogumas tas, kad spustelėjau ir nepabaigtą komentarą išsiunčiau . Norėjau padėkoti už aktualų receptą, nes jau yra iš tėvų sodo špinatai ir reikia gaminti 🙂 – tai labai pravers receptas. Labai jau nuobodu būtų išsivirti sriubą. Juolab, kad vakar virta pomdorienė su kalmarais tokia skani, kad jokios kitos bent pora dienų nesinori….
    Ir dar : gerų, sklandžių ir nuotaikingų atostogų , Beata. Sėkmės 😉

  4. Patiekalas skamba puikiai, tik 700g spinatu ramybes neduoda 🙂 Tikrai reikalingas toks kiekis su 300 g varskes?

  5. As neturejau visu ingredientu tai padariau truputeli savaip: vietoj cannelloni naudojau lazanijos lakstus, kaip tik spintelej buvo uzsilike, o ir i parduotuve tingejau eiti 🙂 o vietoj varskes turejau namini varskes suri, tai ji sutarkavau burokine tarka ir imusiau pora kiausiniu, o visa kita dariau kaip recepte. Susluoksniuota lazanija apipyliau padazu ir apibarsciau suriu. Nerealiai skanu!!!

  6. Si savaitgali darem caneloni, tik vietoj 700!gr. spinatu dejom 400gr. buvo pats tas. Gal mes naudojom saltydus, o cia siulomi svieži. Idomu, ar yra svorio skirtumas tarp saldytu ir svieziu? Bet buvo skanu 🙂

  7. Si savaitgali darem caneloni, tik vietoj 700!gr. spinatu dejom 400gr. buvo pats tas. Gal mes naudojom saltydus, o cia siulomi svieži. Idomu, ar yra svorio skirtumas tarp saldytu ir svieziu? Bet buvo skanu 🙂

  8. dariau su lazanijos lakštais, gavosi super, kadangi turėjau varškės mažokai (tik 1 pakutį, 200 g), tai papildžiau savo nuožiūra tuo, ką namie radau: ~50 g minkšto ožkos sūrio ir kelis šaukštus grietinės (bo bijojau, kad lakštai išsitroškintų; viskas buvo ok, kepiau tik ~20 min.). Špinatų dėjau ~500 g., bet jei būtų ir daugiau, man tai tik geriau. Taigis, manau, 700 g. špinatų su 300 g. varškės nėra jokia klaida. Buvo žiauriai skanu, net dabar prisiminus seilės tįsta 🙂

  9. Gaminau jau 2 kartus, patiekalas puikus. Dar kartelį vietoj varškės kimšau faršą, o visa kita taip pat, tai irgi gerai buvo. 700 g. šviežių špinatų – ne klaida 🙂 Ir pavadinimas pas mus prigijo – Odetos cannelloni 🙂

  10. Patarimas naudoti riebesnę t. y saldesnę varškę, nes kitaip gali buti rūgštu, aš kaip tik liesą rugščia varškę nusipirkau, padažas irgi rūgštus gavosi tai dėl to nelabai skanu buvo, viskas užrūgštinta :).

  11. Kaip tik dabar valgau sita patiekala,tik manau su makaronais kazkas netaip,kaip nedakepe atrodo(kepiau virs 20min.) tarp dantu veliasi,ka daryti??

  12. 🙂 ir taip maždaug aišku.. riebios varškės, kiek turite, 🙂 špinatų, kiek turite, pomidorų padažo skardinių, kiek turite…. kietojo sūrio patarkuoti, kiek turite.. :)….

  13. Labai patiko. Ypatingai pomidorų padažas vietoj riebio bešamelio. Gal tik mozarellos nebedėčiau. man ji kažkaip ten jau per daug buvo. Bet šiaip puikus receptas! Ačiū 🙂

  14. o man tie pomidorai ir svogunas ne prie ko. as panasius charlie valgiau su sviesto ir grietines padaru, be surio. buvo nerealus, mylimiausias patiekalas ten mano siuo metu, tik recepto niekur nerandu ano.bandysiu panasiai pagal si, tik darysiu savo sviesto ir grietines padaza:)

Rašyti komentarą