Spausdinti

Apie Odetos stiprius pomidorus tai eina jau praktiškai legendos. Nes aš net gavau ne vieną laišką, kad šis receptas yra naudojamas ir mėgiamas, taigi galvoju, super puiku, kai dabar tų pomidorų laikas, gal ir jūs pasinaudosite? Juolab, kad aš praėjusią savaitę uždariau keletą stiklainių taip. Taigi receptas būtų toks.

Odetos konservuoti pomidorai

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

2 dvilitriniams stiklainiams:

apie 1 kg nedidelių pomidorų

Prieskoniai (padalyti per pusę kiekvienam stiklainiui):

4 didelės skiltelės česnako, šviežio ir iš daržo
1 aitrioji paprika (supjaustyta juostelėmis)
12 juodųjų pipirų žirnelių
10 kvapiųjų pipirų žirnelių
4 gvazdikėlių
10 kalendrų grūdelių
1 šaukštelio garstyčių grūdelių

Marinatui:

2 L vandens
250 – 300 ml acto (paprasto arba obuolių)
2-3 šaukštai druskos
4-5 šaukštai cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Marinatas turi būti ne kaip koks vandenėlis, o stipraus saldžiarūgščio skonio. Pilame į puodą vandenį, actą, beriame druską, cukrų ir užverdame. Paverdame porą minučių.

2

Į stiklainius (Odeta juos tik švariai išplauna) sudedame prieskonius, pomidorus ir užpilame karštu marinatu. Tada stiklainius su pomidorais ir marinatu kišame į 80-90 laipsnių orkaitę ir pakaitiname 20-30 minučių arba dedame į didelį puodą su šaltu vandeniu ir kaitiname 20-30 minučių neleisdami jiems per daug užvirti ir suburbuliuoti.

3

Dangtelius senu geru metodu paviriname karštame vandenyje ir užsukame. Žiemai pasiruošta.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Aitriąsias paprikas geriausia pjaustyti su pirštinėmis, kitaip visas aštrumas lieka ant rankų ir jos pradeda degti.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą