Apie Odetos stiprius pomidorus tai eina jau praktiškai legendos. Nes aš net gavau ne vieną laišką, kad šis receptas yra naudojamas ir mėgiamas, taigi galvoju, super puiku, kai dabar tų pomidorų laikas, gal ir jūs pasinaudosite? Juolab, kad aš praėjusią savaitę uždariau keletą stiklainių taip. Taigi receptas būtų toks.
Odetos konservuoti pomidorai
2 dvilitriniams stiklainiams:
Prieskoniai (padalyti per pusę kiekvienam stiklainiui):
Marinatui:
Gaminimas
Marinatas turi būti ne kaip koks vandenėlis, o stipraus saldžiarūgščio skonio. Pilame į puodą vandenį, actą, beriame druską, cukrų ir užverdame. Paverdame porą minučių.
Į stiklainius (Odeta juos tik švariai išplauna) sudedame prieskonius, pomidorus ir užpilame karštu marinatu. Tada stiklainius su pomidorais ir marinatu kišame į 80-90 laipsnių orkaitę ir pakaitiname 20-30 minučių arba dedame į didelį puodą su šaltu vandeniu ir kaitiname 20-30 minučių neleisdami jiems per daug užvirti ir suburbuliuoti.
Dangtelius senu geru metodu paviriname karštame vandenyje ir užsukame. Žiemai pasiruošta.
Aitriąsias paprikas geriausia pjaustyti su pirštinėmis, kitaip visas aštrumas lieka ant rankų ir jos pradeda degti.