Pirmą kartą šio patiekalo paragavau svečiuose pas kaimynę italę. Mane sužavėjo jo paprastumas ir puikus skonis. Menkės filė paprasčiausiai iškepama orkaitėje, pašlaksčius alyvuogių aliejumi, o valgome su lengvai patroškintomis kubeliais supjaustytomis daržovėmis. Gardiname tik druska ir kuminais – paprastumas yra ir didžiausia paslaptis, ir geriausias skonis.
Orkaitėje kepta menkė su lengvai patroškintomis daržovėmis
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi.
Menkės filė supjaustome norimo dydžio gabalėliais, pasūdome ir pagardiname pipirais. Žuvį sudedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę kepti 7 minutes. Neperkepame!
Vienodais kubeliais supjaustome cukiniją ir morkas.
Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, suberiame morkų kubelius ir pakepiname 5 minutes. Tada suberiame kuminą, cukinijos gabalėlius ir dar patroškiname 5 minutes. Pasūdome.
Tokį patiekalą galite valgyti ir karštą, ir šaltą.