Puiki idėja tiems, kas pasiilgo pyragėlių su troškintais kopūstais, bet neturi ūpo kočioti ir raityti viso tuzino mažų pyragėlių.
Šį ir daug kitų „Beatos virtuvės“ receptų nuo šiol galite rasti naujoje interneto parduotuvės www.barbora.lt receptų skiltyje. Čia vienu spustelėjimu į savo pirkinių krepšelį galėsite patogiai ir greitai susidėti visus patiekalui reikalingus ingredientus. Spauskite čia ir įsitinkite patys www.barbora.lt/receptai
Paplotis su troškintais kopūstais, grybais ir šonine
Reikės:
Įdarui:
Gaminimas
Pirmiausia ruošiame tešlą: sviestą pirštais sutriname su miltais ir druska. Įpilame vandens ir labai greitai suminkome tešlą. Formuojame diską, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent valandai.
Karštame vandenyje išbrinkiname džiovintus grybus. Puode, kuriame troškinsime kopūstus, pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę. Į keptuvę beriame smulkintą svogūną, supjaustytus pievagrybius ir viską apkepame, kol šie suminkštės. Į puodą dedame raugintus kopūstus, supjaustytus išmirkusius grybus, supilame nuo jų likusį vandenį ir gerai išmaišome. Puodą uždengiame dangčiu ir statome troškintis ant silpnos ugnies apie 30–40 minučių, vis pamaišydami ir įpildami truputį vandens, jei trūksta drėgmės.
Pailsėjusią tešlą iškočiojame į didelį 5 mm storio diską, jį perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Į vidurį sudedame troškintus kopūstus, tolygiai paskirstome. Paliekame kraštus „nuogus“, juos užlenkiame ant įdaro. Tešlą sudrėkiname trupučiu vandens ir pabarstome moliūgų sėklomis ir druska.
Paplotį kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pirmąsias 20 minučių kepame apatinėje orkaitės lentynoje, paskui dar 20 minučių kepame orkaitės centre.
Sveika Beata,
Norėjau paklausti ar galima pakeisti kvietinius miltus grikiu miltais?
Aciu uz atsakyma!
Fantastiškai skanus paplotis! Valgai ir negali sustoti! Ir pagaminamas lengvai 🙂