Parmidžana su baklažanais ir paprikomis – tikras virtuvės hitas. Puikiai tiks visiems norintiems į savo mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių! Be to, baklažanuose gausu vitaminų, kurie kaupiasi juodai melsvoje odelėje, tad jos nereikėtų nulupti.
Parmidžana -baklažanų apkepas pomidorų padaže
Reikės:
Gaminimas
Baklažanus supjaustome plonomis riekelėmis ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame druska. Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50min.
Kol kepa baklažanai pasiruošiame pomidorų padažą. Smulkiai supjaustome geltonąją ir raudonąją paprikas bei pakepiname ant alyvuogių aliejaus. Kai paprikos jau suminkštėjusios, į keptuvę beriame susmulkintą česnaką, įpilame balzamiko acto. Kepiname viską tol, kol balzamiko actas karamelizuosis ir taps panašus į sirupą. Sudedame konservuotus pomidorus, rozmariną bei raudonėlį, įberiame šiek tiek druskos ir viską išmaišę patroškiname apie 10-15min.
Kai baklažanai iškepę, imame gilesnę kepimo skardą ir skloksniuojame parmidžaną. Dedame sluoksnį baklžanų, tada pomidorų padažo bei susmulintą mocarelą ir kietąjį tarkuotą sūrį. Tokia pat eiga dėliojame ir kitus sluoksnius. Viską kepame apie 50-55 min 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Mano supratimu tikra autentiska Parmigiana gaminama apvoliojus baklazanus miltuose ir apkepinus keptuveje pries sluoksniuojant, ir paprikos ten tikrai nera.
Labai gardus patiekalas! Nors ir ilgai užtrunka pasigaminti, bet puikiai tinka tiek vakarienei tiek pietums 🙂 Ačiū!
Ar viskas gerai šitam recepte su kepimo laiku? Baklažanai orkaitėj man perkepė per 20min, o visą apkepą kepiau 30min, nesuprantu kam kept beveik valandą, jei ten ir taip jau viskas dedama iškepę? O kol karamelizuosis balzamiko actas nesulaukiau… kiek laiko tam reikia?
Ar reikia šiam patiekalui garnyro? Pvz ryžiai. Ačiū už atsakymą