Lengvi ir pavasariški, ir gaivūs. Kai saulė žaidžia lauke, o jūs tik ir norite bėgti, džiaugtis, būti. Produktų greičiausiai turite savo šaldytuve, o jei ne – tikrai bus kiekvienoje parduotuvėje. Gal neįprastas, bet paprastas makaronų receptas. Čili skiedrelės irgi nepamaišys, jei mėgstate aštriau.
Pavasariniai žali makaronai
Makaronams:
Padažui:
Patiekimui:
Gaminimas
Gaminame padažą:
Į maisto kombainą ar trintuvę sudedame rukolą, kaparėlius, moliūgų sėklas, įspaudžiame citrinų sulčių ir sutriname iki vientisos masės. Įpilame aliejaus bei druskos ir dar gerai išmaišome.
Gaminame makaronus:
Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais, pomidorus supjaustome pusiau, mocarelą suplėšome rankomis.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi, suberiame žirnelius, cukiniją, pomidorus ir pakepame keletą minučių. Įberiame druskos ir pipirų, suverčiame žaliąjį padažą ir pakepame dar apie minutę.
Užkaičiame vandenį ir išverdame makaronus pagal instrukciją. Šie švieži rigatoni makaronai išverda labai greitai, per 3 minutes.
Rukolą sumaišome mažame dubenėlyje su aliejumi rankomis. Į padažą suberiame plėšytą mocarelą ir išmaišome. Makaronus nukošiame, suverčiame į keptuvę ir išmaišome, kad makaronai pasidengtų padažu.
Patiekiame:
Prieš patiekiant pabarstykite dar moliūgų sėklų ir uždėkite rukolos lapelių. Suvalgome lengvai, be rūpesčių ir po to jau marš į lauką!!
Skanu
Cia tik tarp kitko, bet makaronai nuotraukoje ne penne, o rigatoni.