Spausdinti

Jaukiausias ir sočiausias žiemos patiekalas, kurio pavalgius teliks šokti į kombinezonus ir lėkti į mišką ar ant kalno su rogutėmis. Tam, kad košei nereikėtų naudoti dviejų puodų, siūlome dėti konservuotų avinžirnių – tai gerokai sutrumpins patiekalo gaminimo laiką.

Perlinių kruopų ir ankštinių košė su baltu spirgučių padažu

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

200 g perlinių kruopų
1 skardinės konservuotų avinžirnių
50 g rudųjų lęšių
1 vidutinio dydžio bulvės
1 l vandens
250 ml pieno
druskos

Padažui:

200 g rūkytos šoninės
1 svogūno
2 šaukštų miltų
200 ml sultinio
400–500 ml pieno
šviežių krapų
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Perplauname perlines kruopas su lęšiais ir užpylę vandeniu brinkiname bent 1 valandą. Tuomet nupilame perteklinį vandenį, kruopas ir lęšius suberiame į puodą ir užpilame 1 litru vandens. Dosniai įberiame druskos, užverdame. Po 20 minučių sudedame nusunktus avinžirnius ir toliau verdame, kol kruopos suminkštės ir sugers didžiąją dalį vandens.

2

Į kruopas sudedame smulkiai, kaip bulviniams blynams sutarkuotą bulvę, supilame pieną ir maišydami verdame dar apie 10 minučių.

3

Keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkintą svogūną, kol šoninė apskrus, o svogūnas suminkštės. Į keptuvę beriame miltus, pakepiname apie 1 minutę. Maišydami palengva supilame sultinį, pieną ir užverdame. Leidžiame paburbuliuoti kelias minutes, paragaujame, ar netrūksta druskos.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą