Jaukiausias ir sočiausias žiemos patiekalas, kurio pavalgius teliks šokti į kombinezonus ir lėkti į mišką ar ant kalno su rogutėmis. Tam, kad košei nereikėtų naudoti dviejų puodų, siūlome dėti konservuotų avinžirnių – tai gerokai sutrumpins patiekalo gaminimo laiką.
Perlinių kruopų ir ankštinių košė su baltu spirgučių padažu
Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Perplauname perlines kruopas su lęšiais ir užpylę vandeniu brinkiname bent 1 valandą. Tuomet nupilame perteklinį vandenį, kruopas ir lęšius suberiame į puodą ir užpilame 1 litru vandens. Dosniai įberiame druskos, užverdame. Po 20 minučių sudedame nusunktus avinžirnius ir toliau verdame, kol kruopos suminkštės ir sugers didžiąją dalį vandens.
Į kruopas sudedame smulkiai, kaip bulviniams blynams sutarkuotą bulvę, supilame pieną ir maišydami verdame dar apie 10 minučių.
Keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkintą svogūną, kol šoninė apskrus, o svogūnas suminkštės. Į keptuvę beriame miltus, pakepiname apie 1 minutę. Maišydami palengva supilame sultinį, pieną ir užverdame. Leidžiame paburbuliuoti kelias minutes, paragaujame, ar netrūksta druskos.