Spausdinti

Šiuo receptu mano 2016 m. pavasario žurnale pasidalino Linos Žutautės mama Zita. Tai yra tokia sriuba, kurią turbūt kiekvienas ragavome vaikystėje – vieni ją pamilo, kiti dar dabar kreivokai jos pusėn žiūri… Na, o man, tai ji tokia švelni ir miela, tikrų tikriausia vasaros daržovių šventė!

Pieniška daržovių sriuba iš vaikystės

3
komentarai
4
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 bulvių
2 morkų
pusės galvos nedidelio kopūsto (skaniau šviežias)
1 stiklinės saldžių žaliųjų žirnių (galima keisti 200 g konservuotų)
druskos, pipirų
1,5–1,7 l vandens
pieno
šviežių žolelių (petražolių, kalendrų, bazilikų) papuošti
1 šaukšto žolelių mišinio (džiovintų bazilikų, raudonėlių, mairūnų, kalendrų, petražolių, salierų arba kelių riekelių šviežio saliero gumbo)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Užkaičiame puodą su vandeniu. Bulves nuskutame ir supjaustome, morkas sutarkuojame burokine tarka ir suberiame į verdantį vandenį. Paverdame apie 10 minučių.

2

Suberiame smulkiai supjaustytą kopūstą ir dar paverdame 5 minutes. Įberiame druskos ir pipirų. Po minutės suberiame žirnelius ir prieskonius, paverdame apie 3 minutes ir išjungę kaitrą, puodą, uždengtą dangčiu, palaikome apie 5 minutes. Jei naudojami konservuoti žirneliai, supilame juos į puodą su visu skysčiu.

3

Pačioje pabaigoje supilame pieną ir leidžiame viskam sušilti. Pilstome sriubą į lėkštes, papuošiame žolelėmis.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Nuostabi sriuba!Naudojau visus ingredientus pagal receptą, bet dar pridėjau porą kūbelių sultinio (daržovių arba vištienos), maždaug porą v. šaukštų sviesto, o pieno supyliau beveik visą litrą – išėjo apie 5 litrų puodas sriubos. Tinka įdėti kalafiorų, brokolių, daržovių proporcijas galima keisti savo nuožiūra, galima naudoti ir šaldytas. Skanaus!

Rašyti komentarą