Pienių vainiku pasidabinęs purutis ir labai aromatingas keksas, kuris savyje talpina gerą saują pienių žiedlapėlių. Gal dėl to ir yra toks saulėtas, pavasariškas ir skanus. Labai linkiu ir jums įsidrąsinti ir prisirinkti sultingų pienių žiedų – jie tiesiog sutverti tokiems švelniems kepiniams pagardinti.
Pienių keksas
Keksui:
Kremui:
Gaminimas
Maišome tešlą:
Pirmiausia pasiruošiame kepimo formą – ją dosniai ištepame sviestu ir atidedame trumpam į šalį.
Dubenyje sumaišome sausuosius ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius.
Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius, kefyrą, cukrų, aliejų ir lydytą sviestą bei smulkiai nutarkuotą citrinos žievelę.
Šlapiuosius ingredientus supilame į sausus ir išmaišome kol viskas susijungs ir neliks sausų miltų kišenių, bet nepersistengiame. Tada suberiame paruoštus pienių žiedlapius ir darkart gerai išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 minučių. Patikrinti, ar gerai iškepęs, galima mediniu pagaliuku – jei jį ištraukiate sausą ir neapkibusį tešla – vadinasi pyragas iškepė. Prieš dekoruojant kremu pilnai atvėsiname.
Gaminame kremą:
Elektriniu plaktuvu išplakame kreminį sūrį su medumi ir lašeliu citrinų sulčių iki purumo. Kremo kepurę krauname ant jau atvėsusio kepinio, puošiame pienių žiedais.
Wow, ačiū už šitą pavasarišką kūrinį, nekantrauju nustebinti savo šeimyną! 🙂