Spausdinti

Beatos virtuvės laidoje rodėme apie Ievą iš NeČia  ir jos žolių ir gyvūnų pilną gyvenimą. Kaip smagu, kad ji sutiko pasidalinti ir savo nuostabiu laukinių žolių pesto receptu! Šis receptas yra puikus būdas pasiimti begalę gyvybingumo ir jėgos suteiksiančių vitaminų iš atbundančios gamtos. Nuostabus, sodrus ir laabai skanus pesto padažas tinka naudoti visur: ant sumuštinio, į omletą, makaronų ar virtų kruopų. Skanus ir tiesiog kabinti šaukšeliu ir mėgautis.

Pievų žolių pestas

0
komentarai
1

Reikės:

150 g jaunų pienių lapelių
150 g jaunų dilgėlių lapelių ir viršūnėlių
3–4 šaukštai citrinų sulčių
15 g druskos
30 g česnakų miltelių
350 g kietojo sūrio, brandinto ne mažiau kaip 24 mėn.
100 g skrudintų kanapių sėklų
800 ml alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Žoleles, citrinų sultis ir prieskonius sudedame į elektrinio trintuvo indą. Įjungiame trintuvą pulsavimo režimu ir pasmulkiname, sukapojame žoleles.

2

Į trintuvo indą prie žolių beriame kanapių sėklas ir kubeliais supjaustytą kietąjį sūrį ur triname, kol viskas susijungs į tirštą košelę. Trintuvui dar veikiant palengva, plona srovele pilame alyvuogių aliejų. Gal viso nurodyto kiekio ir neprireiks, žiūrėkite, kokios konsistencijos pesto norite – skystesnio ar kabinamo šaukštu.

3

Pagamintą pestą sudedame į švarius stiklainius ir laikome šaldytuve.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ačiū už receptą! Dariau iš dilgėlių ir garšvų, tik vietoj kanapių dėjau anakardžius. Dieviškas skonis!

Rašyti komentarą