Soti, skalsi, traški, maloniai saldi ir gaivi ši šventiška mišrainė nepaliks abejingų. Puikiai tiks šeimos savaitgalio meniu paįvairinti ar šventiniam stalui. Tiesą sakant, žinome žmonių, kurie tokią mišrainę deda ir ant Kūčių stalo. Šįkart siūlome tradicinį receptą šiek tiek patobulinti – duonos kubelius ne kepti aliejuje, o skrudinti orkaitėje, gaivumo suteiksite nepagailėję šviežio agurko ir saliero lapkočio, viską į nuostabią dermę sujungs „Obelių“ majonezas su kietuoju sūriu ir česnakais – jis čia groja pirmuoju smuiku.
Pikantiška keptos duonos ir pupelių mišrainė

Reikės:
Gaminimas
Pupeles užmerkiame iš vakaro ir kitą rytą išverdame. Neperverdame, svarbu, kad pupelės išlaikytų formą.
Duoną supjaustome kubeliais, apšlakstome mėgstamu aliejumi, pabarstome druska ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos, apskrus. Prireiks apie 14–16 minučių.
Agurką nuplauname, perpjauname pusiau, šaukšteliu išskobiame sėklytes. Agurką smulkiai supjaustome. Saliero stiebus nuskutame, perpjauname pusiau ir dar padalijame į plonesnes juosteles, supjaustome jas kubeliais. Prieskonines žoleles susmulkiname.
Visus ingredientus sumaišome su „Obelių“ majonezu su kietuoju sūriu ir česnakais, pagardiname šviežiai grūstais pipirais.
„Obelių“ majonezas su kietuoju sūriu ir česnakais primena iš kokybiško majonezo, tarkuoto kietojo sūrio ir visų taip mėgstamų česnakų namuose ruoštą pagardą. Šis majonezas puikiai tiks mišrainėms, sumuštiniams, trapučiams, virtam kiaušiniui gardinti ar plonai pjaustytoms įvairioms daržovėms pamirkyti.
Ieškokite didžiosiose „Rimi” ir „IKI” parduotuvėse.
O kam skusti saliero stiebus?
Ar galima naudoti konservuotas pupeles? Kaip tuomet reikėtų jas paruošti?
Siek tiek pakeiciau, nes neturejau tokio majonezo. Patarkavau surio, idejau cesnako ir sumaisiau su majonezu. Tikrai labai skani misraine, aciu uz recepta