Stipri, pikantiška mišrainė. Mišrainėje ne tik kiaušiniai, sūris ir duona, tačiau ir smidrai, kurie čia puikuojasi tiesiog žali – termiškai neapdoroti.
Pikantiška mišrainė su smidrais
Reikės:
Gaminimas
Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona truputį apskrus ir taps traški.
4 kietai virtus kiaušinius smulkiai sukapojame peiliu arba sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į tarkuotus kiaušinius beriame sūrį ir smulkiai supjaustytus šviežius smidrus. Įdedame daigų ir išmaišome.
Gaminame padažą. Majonezą sumaišome su citrinų sultimis, garstyčiomis ir džiovintu ar smulkiai tarkuotu šviežiu česnaku. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Sudedame padažą ant kiaušinių, sūrio ir smidrų ir viską gerai išmaišome. Patiekiame kaip užtepėlę su keptos duonos juostelėmis.
Skamba labai skaniai! O smidrus pjaustote zalius ar verdate pries supjaustydama?