Klasikinės varškinės spurgos, mėgstamos visų, o šį kartą, kiek sūresnės ir susidraugavusios su alyvuogėmis, čiobreliais, raudonėliais, beveik kaip pusseserė iš Italijos. Arba kosmopolitė, nes ir feta iš Graikijos atkeliavo, ir dar kietas sūris, šalių draugystė, o rezultatas labai puikus. Draugų vakarėliui ar pasilepinimui penktadienį.
Pikantiško skonio varškės spurgos
Reikės:
Gaminimas
Varškę gerai ištriname su žiupsniu druskos ir cukraus. Suberiame prieskonines žoleles ir įtrupiname fetos sūrį bei įtarkuojame kietąjį sūrį.
Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
Alyvuoges supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname ant keptuvės kelias minutes, kol pradeda spirgėti. Suberiame alyvuoges į varškės masę ir išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame, suberiame į varškę ir išmaišome šaukštu. Tešla turi būti tiršta ir lipni, maišoma šaukštu, bet ne per skysta. Galima palaikyti šaldytuve, kad pabrinktų.
Puode arba gilioje keptuvėje gerai įkaitiname aliejų.
Pasiruošiame darbo vietą: dubuo su varškine tešla, ir vandens dubenėlis, kad rankas ir šaukštą sudrėkintumėte. Šlapiu šaukštu atkabiname tešlos, drėgnomis rankomis suformuojame rutuliuką ir iškart metam į karštus riebalus. Įmesta virti spurga turi greitai išsiburbuliuoti į paviršių, tada aliejus gerai įkaitęs. Virdamos spurgos apsiverčia pačios, tačiau galima ir puodą pasukinėti. Virkite apie 2-3 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą gilią lėkštę.