Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti ir 15, ir 20 žmonių… Visi liks sužavėti ir, aišku, pavalgydinti.
Plėšytos kiaulienos mėsainis
Mėsai:
Kepsnių padažui:
Traškioms kopūstų salotoms:
Gaminimas
Kiaulienos mentę ištriname prieskoniais ir paliekame marinuotis šaltai per naktį ar net parą. Nieko nenutiks jei dėsite kepti ir iškart, bet pasimarinavusi mėsas bus dar išraiškingesnio skonio.
Kitą dieną mėsą perkeliame į kepimo indą. Tai gali būti storadugnis puodas su dangčiu (dar liaudyje vadinamas britvonu) arba didelė kepimo skarda, kurią reikės tvirtai uždengti kepimo folija. Į tą patį indą prie mėsos supilame alų, uždengiame dangčiu ar folija, kad neliktų tarpelių per kuriuos drėgmė gali išgaruoti, ir dedame kepti į iki 160-170 laipsnių orkaitę. Kepame mažiausiai 3 valadas. Mano patarimas: kol orkaitė įjungta, nepraleiskite progos bulvių įmesti ar daržovių įdėti, kad ir jos iškeptų.
Po 3 valandų patikriname, ar mėsa tinkamai iškepė – palietus šaukštu turi tiesiog subyrėti nuo minkštumo. Iškepusią mėsą išimame į atskirą indą ir suplėšome, susmulkiname. Kepimo inde likusį sultinį būtinai išsaugome ir panaudojame kitiems patiekalams.
Verdame barbekiu padažą:
Gaminame barbekiu padažą. Į nedidelį prikaistuvį sudedame medų, pilame obuolių acto, pomidorų padažo, suberiame prieskonius. Išmaišome ir užkaitę ant vidutinės kaitros paliekame ramiai burbuliuoti, kad perteklinė drėgmė nugaruotų, padažas sutirštėtų ir skoniai susikoncentruotų. Verdame apie 10 – 15 minučių ir vis nepamirštame pamaišyti.
Pagamintą barbekiu padažą supilame ant plėšytos mėsos ir išmaišome. Viską laikome šiltai iki kol ateis laikas statyti mėsainius.
Ruošiame salotas:
Gaminame salotas. Plonai supjaustome kopūstą, pankolį, ridikėlius ir saliero lapkotį, sudedame į dubenį. Ten pat beriame kapotų prieskoninių žolelių – kalendrų ir pertažolių. Kitame dubenėlyje gaminame padažą: majonezą sumaišome su jogurtu, spaudžiame citrinos sulčių, dedame garstyčių ir džiovinto česnako. Padažą sumaišome su daržovėmis.
Statome mėsainį:
Ant trumpai paskrudintos bandelės dedame dosniai mėsos su padažu, o ant viršaus – salotų kalnelį. Užvožiame antrą bandelės pusę ir mėgaujamės.
Sveiki, planuoju išbandyti šį receptą, tačiau ar būtina pilti alų? Gal galima jį pakeisti sultiniu? O gal visai nebūtina?
Sveiki, kuo galima keisti alų?
Ačiū,Beata,už pasaulinio skonio receptą. Mano šeimyna mėsytės vos nepatvarkė dar nepradėjus lipdyti mėsainių.
Na valgys ir dar mazasis, kuris ne viska gali valgyti dar. Tai vietoje alaus skaniausia alternatyva?
Visada svajojau pasidaryti plėšytos kiaulienos patiekalą – ačiū už šį nuostabų receptą. Kol mėsytė marinuojasi, klausimukas: „ar yra skirtumas kepti 3 val. 160 temperatūroje, nuo kitur rekomenduojamo 10 val. 110 temperatūroje? Ar keičiasi mėsytės skonis, struktūra?”
Labas vakaras, Beata, savaitgalį bandysime su didele draugų kompanija jūsų receptą ☺️ Kiek patartumėte pirkti mėsos 26 žmonėms? ☺️
Ačiū už atsakymą! O jei kepti mėsą kamado kepsninėje, kiek laiko ir kokioj temperaturoj kepti rekomenduotumete? ☺️
Sveiki, o jei naudociau vistiena( blauzdeliu mesa apie 3kg) kiek laiko reikia kepti?
Labai ačiū už šį receptą! Jau nebesuskaičiuoju kiek kartų gaminau. Taip greitai dingsta. Ir mažasis pilna burna valgo. Naktį pakelta, pusiau mieganti iš aminties pagaminčiau šiuos burgerius Labai labai ačiū, Beata!