Reikės:
Gaminimas
Nulupkite pomidorų odeles: dėkite pomidorus į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite juos ten minutę kitą, ištraukite, perpjaukite odeles, nulupkite.
Pomidorus perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes. Pomidorų minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Vieną česnako skiltelę mažais elegantiškais kvadratėliais susmulkinkite peiliu ir berkite prie pomidorų.
Sumaišykite pomidorus su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus ir šaukštu balzaminio acto. Dar nesūdykite.
Duonelę supjaustykite daugmaž 1,5 cm storio riekėmis. Konditeriniu teptuku šiek tiek patepkite aliejumi. Paskrudinam orkaitėje arba skrudintuvėje, kad truputį sukietėtų. Jei turite keptuvę su grioveliais, tai puiku.
Paskrudintas duonos riekeles perbraukite česnako skiltele.
Dabar jau galite pasūdyti pomidorus.
Ant duonelės dėkite pomidorų, pamėtykite bazilikų lapelių (jei jie dideli – suplėšykite). Baigdami dar galite vos vos pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.
Sveika Beata,
norejau paklausti ar i pomidoru brusketa nededate pipiru maltu Recepte ju lyg nera, bet nuotraukoje panasu, kad abarstyta 🙂 Aciu
Nebūčiau pagalvojusi, kad toks paprastas dalykas, o taip skaniai gausis 🙂 tikrai darysiu dar, sulapnojom viską akimirksniu 🙂
Panašų receptą tik „žemiškesnį” mano uošvė. Paskrudina batono riekeles orkaitėje, jes įtrina česnaku. Ant viršaus tepa majonezo (ne visai plonai) ir deda griežinėlį pomidoro (nesūdo). Greita ir labai skanu. Pirmas patiekalas kuris dingsta nuo stalo!
am Galiu atsakyti kas klause ar druskos deda, ten ne druska o balzamiko acta apslapstita 🙂
As ant virsaus dar uzdedu mocerelos surio ir keliom minutem i orkaite, kol istirpsta 🙂 provare, delizioso 🙂
Šiaip balzamiko actu pašlakstyti baziliko lapeliai, o ant pomidorų tikrai matosi pipirai, kurių pabarstyta gana gausiai 🙂 😉
Omg, kaip aš galėjau tik dabar išbandyti šitą receptą. Žiauriai skanu ir paprasta 🙂
labai skeptiskai ziurejau i sibrecepta, galva kraipiau, o kai padariau likau maloniai nustebinta 🙂 eis i mano favoritus 😉