Švieži pomidorai – atostogu rojus. Pomidorai skanūs visaip. Ypač paskandinti krapuose ir beveik paprastame salotų užpile. Čia mano naujai pamėgtas salotų užpilas, kuriam reikia tik trupučio laiko, kad svogūnai spetu pasimarinuotų acte. Tik netingėkite jų smulkių smulkiausiai supjaustyti. Tokios pomidorų salotos yra mano atostogų receptas.
Pomidorų salotos ir beveik paprastas salotų užpilas
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Susmulkiname svogūnelius. Tinka ir iprastas svogūnas, bet geriau šviežias. Tada juos užpiltame baltojo vyno actu, Dižono garstyčiomis, užberiame cukraus, druskos. Viską pamarinuojame ir paliekame pastovėti apie pusvalandį.
Padažą sumaišome iki tinkamos konsistencijos su alyvuogių aliejumi.
Pomidorus supjaustome pusžiedžiais, pabarstome turimomis žolelėmis (smulkiai pjaustyti krapai – mano favoritai) ir užpilame salotų padažu.