Spausdinti

Švieži pomidorai – atostogu rojus. Pomidorai skanūs visaip. Ypač paskandinti krapuose ir beveik paprastame salotų užpile. Čia mano naujai pamėgtas salotų užpilas, kuriam reikia tik trupučio laiko, kad svogūnai spetu pasimarinuotų acte. Tik netingėkite jų smulkių smulkiausiai supjaustyti. Tokios pomidorų salotos yra mano atostogų receptas.

 

 

Pomidorų salotos ir beveik paprastas salotų užpilas

0
komentarai
0
Porcijos
3 asm.

Salotoms:

4–5 prinokusių vidutinio dydžio pomidorų

Padažui:

1–2 valgomųjų svogūnelių (arba pusės iprasto svogūno)
6–7 šaukštų baltojo vyno acto
1 nubraukto šaukšto cukraus
1 kupino šaukštelio Dižono garstyčių (arba visagrūdžių),
druskos
žolelių
6–7 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Susmulkiname svogūnelius. Tinka ir iprastas svogūnas, bet geriau šviežias. Tada juos užpiltame baltojo vyno actu, Dižono garstyčiomis, užberiame cukraus, druskos. Viską pamarinuojame ir paliekame pastovėti apie pusvalandį.

2

Padažą sumaišome iki tinkamos konsistencijos su alyvuogių aliejumi.

3

Pomidorus supjaustome pusžiedžiais, pabarstome turimomis žolelėmis (smulkiai pjaustyti krapai – mano favoritai) ir užpilame salotų padažu.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą