Ar esate pastebėję, kad maistas, paruoštas nesilaikant tikslių receptų, panaudojant tai, ką jau turite savo šaldytuvų ar spintelių lentynose, būna ypač skanus? Turiu nuojautą, kad šis patiekalas irgi turi potencialo toks tapti. Jei po švenčių liks keptos mėsos ir daržovių, visus maisto likučius būtinai komandiruokite į šį nuostabų patiekalą.
Reikės tik tinkamai išvirti kruopas. Kas bent kartą pabandys virti kruopas sultinyje MAGGI, daugiau jų vandenyje nebevirs. Užtenka vos poros šaukštelių skysto vištienos sultinio MAGGI, kad bet kokios košės, sriubos ar troškinio skonis taptų dar geresnis.
Pošventinė turtinga perlinių kruopų košė
Reikės:
Gaminimas
Iš vakaro kruopas užpilame dideliu kiekiu vandens ir paliekame išbrinkti.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepame supjaustytą porą. Jam suminkštėjus sukrečiame pjaustytus grybus ir prieskonines žoleles, kepame dar 3–5 minutes. Jei neturime vakar keptų daržovių, šviežias daržoves, supjaustę kubeliais, sudedame į keptuvę su grybais, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir švelniai pakepiname. Galiausiai sudedame smulkintas česnakų skilteles ir trumpai pakepame, kol vos sušils ir ims gardžiai kvepėti. Jei naudojame vakarykščius mėsos ir daržovių likučius, sudedame viską į keptuvę trumpam sušilti.
Karštame vandenyje (reikės maždaug 800 ml) ištirpiname 3 šaukštelius skysto vištienos sultinio MAGGI. Išbrinkusias kruopas nusunkiame ir suberiame į erdvų puodą, pritaikytą kepti orkaitėje. Ten beriame visą keptuvės turinį, džiovintus vaisius ir viską užpilame paruoštu vištienos sultiniu MAGGI. Viską gerai išmaišę uždengiame dangčiu ir statome į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40–60 minučių, kol kruopos suminkštės.
Vienas geriausių būdų sutaupyti per šventes – kuo tiksliau apskaičiuoti ruošiamo maisto kiekį ir visada turėti planą, kaip skaniai kitą dieną suvalgyti tai, kas liko. Šis receptas būtent toks!