Spausdinti

Kai po Velykų pusryčių lieka dar pustuzinis kiaušinių, sudėkime juos į neatsivalgomus sumuštinius. Štai jums trys puikios idėjos kiaušinių pašlovinimui:

  • Pavasariški sumuštiniai su žalumynais;
  • Sotesni sumuštiniai su skrudinta šonine ir lengvu aitrumu;
  • Macnieji ir labai lietuviški su ridikėlių palyda.

sumustiniai

Povelykinių sumuštinių idėjos arba kai kiaušinių dar tuzinas liko

0
komentarai
3
Porcijos
6 asm.

Pavasariniams sumuštiniams reikės:

4 kietai virtų kiaušinių
Kelių svogūno laiškų
Pusės ryšulėlio krapų
Druskos, juodųjų pipirų
Poros šaukštų majonezo
3 paskrudintų riekelių

Vyriškiems sumuštiniams reikės:

2 kietai virtų kiaušinių
4-6 juostelių šoninės
1 didelio svogūno
Druskos, juodųjų pipirų
Kelių šaukštų majonezo
Aliejaus kepimui
Žiupsnelis džiovinto čili pipiro (pasirinktinai)
6 paskrudintų riekelių

Macniesiems sumuštiniams reikės:

Poros didesnių ridikėlių
2 kietai virtų kiaušinių
Saujos ridikėlių daigų
Poros šaukštų majonezo
Kelių riekelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Tepame pavasarinius sumuštinius:

1

Kiaušinius supjaustome kubeliais.

2

Susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus, beriame prie kiaušinių.

3

Pagardiname kiaušinius druska, pipirais ir sumaišome su majonezu. Dedame po šaukštą ant du ant duonos riekės ir mėgaujamės!

Reklama
41011

Ruošiame vyriškus sumuštinius: 

1

Kiaušinius supjaustome griežinėliais.

2

Šoninės juosteles paskrudiname keptuvėje arba 200 laipsnių orkaitėje 5-7 min.

3

Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir sukepiname karštoje keptuvėje su aliejumi, kol suminkštėja ir pagelsta, o vienas kitas – paskrunda.

Reklama
41011
4

Dalį majonezo pageidaujant sumaišome su čili pipirais.

5

Konstruojame sumuštinį. Dvi duonos riekles patepame plonu sluoksniu aštraus majonezo, ant vienos jų klojame šoninės juosteles, ant jų –  išrikiuojame kiaušinių griežinėlius, ant kiekvieno jų – po pusę arbatinio šaukštelio majonezo, žiupsnelį druskos irpirpirų, ir galiausiai – kalnelį kepintų svogūnų. Gražuolį užvožiame antra duonos riekele ir kviečiame vyrus prie stalo.

Imamės macniųjų sumuštinių:

1

Ridikėlius ir kiaušinius supjaustome griežinėliais.

2

Ant duonos tepame ploną sluoksnį majonezo, rikiuojame ridikėlių griežinėlius, ant viršaus – kiaušinių griežinėlius, ant kiekvieno jų – po arbatinį šaukštelį pajonezo ir papuošiamekupsteliu ridikėlių daigų.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą