Spausdinti

Žuvis – tas maistas, kuris ant mūsų stalo turėtų būti bent kartą ar du per savaitę, tad siūlau išbandyti labai greitai pagaminamą baltos žuvies troškinį, kurį labai mėgsta visa mano šeima.

Prancūziškas žuvies troškinys

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

400–500 g atšildytos tilapijos, oto arba menkės
100–150 g atšildytų jūros gėrybių mišinio arba midijų
½ svogūno
alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelių
poros žiupsnių pankolio sėklų
1 pankolio
žiupsnio aitriosios paprikos miltelių
šviežio ir džiovinto raudonėlio
1 stiklinės baltojo vyno
1 skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų
1 stiklinės sultinio
lauro lapelio, pipirų, druskos
1 cukinijos
kelių saujų mažų pomidoriukų
pankolio lapelių papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Svogūną lengvai pakepiname su alyvuogių aliejumi, sudedame susmulkintą česnaką, beriame pankolio sėklų.

2

Pankolį susmulkiname ir pakepiname kartu su svogūnu. Beriame aitriosios paprikos miltelius, dedame šviežią ir džiovintą raudonėlį. Pakepintas daržoves ir prieskonius užliejame baltu vynu. Viską šiek tiek patroškiname.

3

Supilame pomidorus savo sultyse, vėl viską pamaišome ir perpilame į puodą. Pilame sultinį, įdedame lauro lapelį, beriame pipirų. Uždengiame puodą ir leidžiame viskam pavirti keletą minučių.

Reklama
41011
4

Tuo tarpu supjaustome cukiniją ir sudedame ją į puodą kartu su pomidoriukais. Leidžiame viskam užvirti ir pavirti porą minučių.

5

Į puodą dedame jūros gėrybių mišinį bei žuvį. Sumažiname kaitrą ir leidžiame viskam išsitroškinti 5-6 minutes.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Nepaprastai skanu! Dar vienas tobulas Beatos receptas. Kita karta planuoju cukinijas tarkuoti, kad visiškai suvirtu (tik dėl prekinės išvaizdos :)) Ir vietoj savose sultyse konservuotu pomidoru dėti passata, gal būtu šiek tiek sodresnis skonis. Reziume, verta bandyti – tobulas skonis! Ačiū didelis Beatai <3

  2. Ieškojau kito Beatos žuvies troškinio recepto, bet paieška neišmetė to kur jau darėm daug kartų. Atmečiau pirmą variantą, kuris atrodė slabniau, šis receptas buvo geras pasirinkimas. Veik viską turėjau namuose nes ir prieš tai buvęs receptas turėjo pankolį ir konservuotų pomidorų.

    @Kristina, vyną tiesiog pakeisk vandeniu ir tiek – ypatingumo neprarasi 😉

Rašyti komentarą