Žuvis – tas maistas, kuris ant mūsų stalo turėtų būti bent kartą ar du per savaitę, tad siūlau išbandyti labai greitai pagaminamą baltos žuvies troškinį, kurį labai mėgsta visa mano šeima.
Prancūziškas žuvies troškinys
Reikės:
Gaminimas
Svogūną lengvai pakepiname su alyvuogių aliejumi, sudedame susmulkintą česnaką, beriame pankolio sėklų.
Pankolį susmulkiname ir pakepiname kartu su svogūnu. Beriame aitriosios paprikos miltelius, dedame šviežią ir džiovintą raudonėlį. Pakepintas daržoves ir prieskonius užliejame baltu vynu. Viską šiek tiek patroškiname.
Supilame pomidorus savo sultyse, vėl viską pamaišome ir perpilame į puodą. Pilame sultinį, įdedame lauro lapelį, beriame pipirų. Uždengiame puodą ir leidžiame viskam pavirti keletą minučių.
Tuo tarpu supjaustome cukiniją ir sudedame ją į puodą kartu su pomidoriukais. Leidžiame viskam užvirti ir pavirti porą minučių.
Į puodą dedame jūros gėrybių mišinį bei žuvį. Sumažiname kaitrą ir leidžiame viskam išsitroškinti 5-6 minutes.
Nepaprastai skanu! Dar vienas tobulas Beatos receptas. Kita karta planuoju cukinijas tarkuoti, kad visiškai suvirtu (tik dėl prekinės išvaizdos :)) Ir vietoj savose sultyse konservuotu pomidoru dėti passata, gal būtu šiek tiek sodresnis skonis. Reziume, verta bandyti – tobulas skonis! Ačiū didelis Beatai <3
Tobulas receptas! Naudojau šviežius pomidorus ir viskas gavosi tobulai! Ačiū Beata!
Kuo galima pakeisti baltą vyną?
Ieškojau kito Beatos žuvies troškinio recepto, bet paieška neišmetė to kur jau darėm daug kartų. Atmečiau pirmą variantą, kuris atrodė slabniau, šis receptas buvo geras pasirinkimas. Veik viską turėjau namuose nes ir prieš tai buvęs receptas turėjo pankolį ir konservuotų pomidorų.
@Kristina, vyną tiesiog pakeisk vandeniu ir tiek – ypatingumo neprarasi 😉
Labai labai skanu! Ačiū!