Normandiško blyno tradicija yra ši: kepami grikių miltų lietiniai, vadinamosios „galetės“, o į vidų vyniojami įdarai – kuo įvairiausi. Šį receptą parsivežiau drauge su kitais prancūziškais įspūdžiais iš kelionės po Normandiją, tad norint iš namų pajausti dalelę šios vietovės dvasios, blynelių galima išsikepti dabar pat.
Prancūziški grikių miltų lietiniai blynai Galette
Lietiniams:
Grybų įdarui:
Kumpio ir sūrio įdarui:
Gaminimas
Pradėkime nuo tešlos: inde sumaišome dviejų rūšių miltus ir druską. Tuomet miltuose pasidarome duobutę ir įmušame kiaušinį, pamaišome.
Pamažu pilame pieną ir vis maišome. Pasiekus tolygią konsistenciją tešlai leidžiame pastovėti keletą valandų, kol miltai išbrinks.
Iškepame lietinius blynus.
Grybų įdaras: lengvai pakepiname griežinėliais pjaustytus pievagrybius su sviestu ir čiobreliais. Baigiant įpilame šlakelį grietinėlės, pagardiname pipirais ir druska.
Lietiniui baigus kepti, dar keptuvėje į jo vidurį dedame grybų įdaro, užlankstome jo šonus ir apkepame iš abiejų pusių.
Kumpio ir sūrio įdaras: blynui kepant, įdedame smulkinto kumpio ir saujelę tarkuoto sūrio. Užlenkiame blyno šonus ir apkepame iš abiejų pusių.