Spausdinti

Normandiško blyno tradicija yra ši: kepami grikių miltų lietiniai, vadinamosios „galetės“, o į vidų vyniojami įdarai – kuo įvairiausi. Šį receptą parsivežiau drauge su kitais prancūziškais įspūdžiais iš kelionės po Normandiją, tad norint iš namų pajausti dalelę šios vietovės dvasios, blynelių galima išsikepti dabar pat.

Prancūziški grikių miltų lietiniai blynai Galette

1
komentarai
0

Lietiniams:

300 g grikių miltų
60 g kvietinių miltų
žiupsnio druskos
1 kiaušinio
750 ml pieno
sviesto kepimui

Grybų įdarui: 

pievagrybių
sviesto kepimui
grietinėlės
pipirų, druskos
keleto čiobrelio šakelių

Kumpio ir sūrio įdarui: 

virto ar karštai rūkyto kumpio
puskiečio ar kietojo sūrio
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pradėkime nuo tešlos: inde sumaišome dviejų rūšių miltus ir druską. Tuomet miltuose pasidarome duobutę ir įmušame kiaušinį, pamaišome.

2

Pamažu pilame pieną ir vis maišome. Pasiekus tolygią konsistenciją tešlai leidžiame pastovėti keletą valandų, kol miltai išbrinks.

3

Iškepame lietinius blynus.

Reklama
41011
4

Grybų įdaras: lengvai pakepiname griežinėliais pjaustytus pievagrybius su sviestu ir čiobreliais. Baigiant įpilame šlakelį grietinėlės, pagardiname pipirais ir druska.

5

Lietiniui baigus kepti, dar keptuvėje į jo vidurį dedame grybų įdaro, užlankstome jo šonus ir apkepame iš abiejų pusių.

6

Kumpio ir sūrio įdaras: blynui kepant, įdedame smulkinto kumpio ir saujelę tarkuoto sūrio. Užlenkiame blyno šonus ir apkepame iš abiejų pusių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą