Va štai toks sausaininis pyragėlis su vestuvių aidu ir dabar gal jau uždarom temą: gyveno ilgai ir laimingai…
Princo pyragėlis
Reikės:
Gaminimas
Šokoladukus ir sviestą susmulkinam ir – į puodą. Pamaišom, kol ištirpsta, nesudeginam. Reikės viską pamaišyti, kad viskas supultų į vientisą masę, juk nenorėsite, kad sviesto balos stovėtų paviršiuje?
Pusę sausainių sutrupinam beveik iki miltų, kitą pusę, kad liktų tokių nago dydžio gabaliukų.
Ištirpdytus šokoladukus su sviestu pilam ant sausainių ir viską sumaišom.
Tiesiam į maistine plėvele ištiestą indą, skardą ir ranka paspaudžiam, kad tampriai sugultų ir nebūtų storas sluoksnis, o kokių 3 cm max.
Šokoladą ištirpdom garų vonelėje arba, jei atsargiai – mikrobangų krosnelėje ar puodelyje, užpilam ant sausainių, palyginam ir leidžiam viskam sustingti šaldytuve arba tiesiog šiaip kambaryje.
Pas mus raso kad sitas receptas yra Princo megiamo torto. Tai kuris is tikruju? http://www.oprah.com/food/Chocolate-Biscuit-Cake-Recipe
viename internetiniame psl radau kiek kitoki princo tinginio receptą:
1 pakelio McVities Digestive sausainių (berods, esu jų mačiusi didžiuosiuose prekybos centruose, bet juos pakeisti galima 200 gramų trapių avižinių sausainių),
8 šaukštelių (120 gramų) margarino arba sviesto,
0,5 puodelio Golden Syrup’o arba medaus (galima dirbtinio, galima tikro),
0,5 puodelio ir 2 šaukštelių nesaldintų kakavos miltelių,
250 gramų juodojo šokolado. Sutraiškykite sausainius į smulkius gabalėlius. Puode ištirpdykite sviestą, palaipsniui į jį suberkite sausainius, sirupą (medų), kakavą. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Ją supilkite į gilų indą, gerai suspauskite ir įdėkite į šaldytuvą.
Ištirpdykite šokoladą ant lėtos ugnies, užliekite juo „tinginio” masę bei vėl viską padėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms. Skanaus!
Na, jau ant stalo 🙂 Gerulis gerulis.. O jau tas istirpdytas Mars – va pasirodo, kuo galima pakeisti karaleme is Mc Donalds ledu…
Del recepturos – na, zinoma, kad Karaliskieji virejai tirkai jau Mars netirpdino vestuvems 🙂 Bet cia ir yra visas Beatos gerumas, kad ji kaip visada, pristato paprastai liaudziai prieinama ir suprantama varianta… Tiesa, sis gal kiek brangokokas gaunasi, bet didzia proga galima. Kitakart reiks matyt kazkokios rududu ir sokolado proporcijos ieskot
Na, jau ant stalo 🙂 Gerulis gerulis.. O jau tas istirpdytas Mars – va pasirodo, kuo galima pakeisti karaleme is Mc Donalds ledu…
Del recepturos – na, zinoma, kad Karaliskieji virejai tirkai jau Mars netirpdino vestuvems 🙂 Bet cia ir yra visas Beatos gerumas, kad ji kaip visada, pristato paprastai liaudziai prieinama ir suprantama varianta… Tiesa, sis gal kiek brangokokas gaunasi, bet didzia proga galima. Kitakart reiks matyt kazkokios rududu ir sokolado proporcijos ieskot
Beata, o tie Digestives reikalingi be nieko? Ta prasme, kad jų ten yra iš šokoladais aplietų visokių. Ar tiesiog pliki sausainiai turi būt?
Kaip ten bebutu niekas nepakeis Nigella Lawson Chocolate Pistachio Fudge http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-pistachio-fudge-96
Dar yra is Cholocate and Peanut Crunchies, bet tas receptas yra tik knygoj 🙂
Digestives sausainiu maciau hyper Rimi Panoramoje. Tokie pat kaip Beata ir naudoja, taigi galesim isbandyti!!!!
o man tai toks klausimėlis kilo, ar šis pyragėlis turi būti labai kietas, ar aš kažką ne taip padariau? 🙂 net atpjaut nesugebu koks kietas gavosi 😀
Man gavosi tikrai labai skanus ir nekietas. LT Digestive sausainiai yra daug kietesni uz is uz uzsienio, todel gal ir kietas… As naudojau Norvegijoje pirktus Digestive, tai jie subyra kaip miltai.
Nerealus princo pyrageliai! Aciu Beata. Vakar dariau si deserta pirma karta ir jis pavyko,be dideliu vargu! Visiems labai patiko,net gi vyrai paprase dar:)
P.S. as pagailejau pinigeliu ”Mars” sokoladukams,naudojau ”manija” skonis fantastiskas!
jau trys kartus bandziau si pyrageli ir labai visiems patiko tik va as negavau tu ypatynguju sausainiu bet ir su gaideliu gavosi puikiai
a as siandien juos dariau. bet man kazkaip labai jau kietas gavos. Na pati mase? Tai tiesiog dalim i skardele turejau deti. Ar ir jums taip???As kaitinau marsa su sviestu kol tokia vientisa mase gavosi, bet ji tikrai ne skysta pas mane…
Miela Beata, žaviuosi tavo gebėjimu skaniai ir (regis) paprastai gaminti. Ačiū tau. Noriu pasiūlyt išmėginti mano pakoreguotą nuodėmingą saldžiąją palaimą. Taigi, reikia smėlinės tešlos, ja išklojam skardą. Dubenyje sumaišom du indelius jau išvirto (api 1,5 val.) saldinto kondensuoto pieno su dviem-trim saujom smulkintų figų, tiek pat razinų ir dukart tiek paruoštų žemės riešutų. O riešutus paruošiam taip – paskrudinam (geriausia orkaitėj) ir nuimam luobeles, tada beriam į keptuvę, pulam šlakelį aliejaus ir pakepinam ( atsargiai – nesudeginti). Riešutus sudedam į kondensuoto masę ir viską išmaišom. Tolygiai paskirstom ant tešlos ir kepam ant 180 celsijaus apie 40 min. Iškepusį apliejam šokoladu (apie 150 g.). Panašiai kaip snikeris, tik su vaisiais. Žinoma, galuma dėti tik riešutus, bet mano šeimynai taip skaniau. O jei tingisi tešlą minkyt, galima ant vaflio. Tikrai nuodėmingai skanu, tik bėda, kad rūbai traukiasi… Siūlau pamėginti 🙂
su tais marsais tai nieko jau tokio, kaip tik Vynotekoj 1o marsu pakuote kainuoja tik 10lt, tai visai apsimoka 😉
Na ,,Mars” tikrai brangoka gal , ypac tiems kas LT gyvena.As pakeiciau Mars sokoladukus Sainsburio sokoladukais,skoniu nieko jie nesiskiria nuo Marsu o ir sudetis labai panasi.
Na ,,Mars” tikrai brangoka gal , ypac tiems kas LT gyvena.As pakeiciau Mars sokoladukus Sainsburio sokoladukais,skoniu nieko jie nesiskiria nuo Marsu o ir sudetis labai panasi.
as cia rudeni buvau aplankiusi Anglija tai labai kazhkoki panasu pyraga valgiau kuris vadinasi „Princ Wiliam cacke” ar panaziai
as cia rudeni buvau aplankiusi Anglija tai labai kazhkoki panasu pyraga valgiau kuris vadinasi „Princ Wiliam cacke” ar panaziai
as cia rudeni buvau aplankiusi Anglija tai labai kazhkoki panasu pyraga valgiau kuris vadinasi „Princ Wiliam cacke” ar panaziai
as cia rudeni buvau aplankiusi Anglija tai labai kazhkoki panasu pyraga valgiau kuris vadinasi „Princ Wiliam cacke” ar panaziai
Nesupratau del sutrupintus sausainiu (kaip miltai) juos sumaisyt su kiais sausainiais ir tada pilt sokoladine mase?
neapsikenciau ir nukulniavau I vietini ‘babaju’ kioska, kirtau paka digestives, 1 marsa, ir sumeciau uzsilikusiu Quality Street trecdali dezes, nes nuo kaledu jau negaliu I juos ziuret. gavosi superinis rocky road’as kitaip….
„Reikės:
500g digestives sausainių
9
150g sviesto
100g juodo šokolado ant viršaus užlieti”
Tai kas ten tie 9? „Mars” šokoladukai? Tik iš komentarų galima suprasti…
„Reikės:
500g digestives sausainių
9
150g sviesto
100g juodo šokolado ant viršaus užlieti”
Tai kas ten tie 9? „Mars” šokoladukai? Tik iš komentarų galima suprasti…
„Reikės:
500g digestives sausainių
9
150g sviesto
100g juodo šokolado ant viršaus užlieti”
Tai kas ten tie 9? „Mars” šokoladukai? Tik iš komentarų galima suprasti…
„Reikės:
500g digestives sausainių
9
150g sviesto
100g juodo šokolado ant viršaus užlieti”
Tai kas ten tie 9? „Mars” šokoladukai? Tik iš komentarų galima suprasti…
Man irgi neaišku su tais 9. Kad Mars šokoladukai tai aišku, bet kiek gramų? Nes jų skirtingų būna…
Man irgi neaišku su tais 9. Kad Mars šokoladukai tai aišku, bet kiek gramų? Nes jų skirtingų būna…
Man irgi neaišku su tais 9. Kad Mars šokoladukai tai aišku, bet kiek gramų? Nes jų skirtingų būna…
Labai jau trapus.. Nesuprantu kam ten reikejo puse smulkinti, puse ne..Kitą kartą darysiu kaip tinginį, tik gabaliukais , o ne iki miltų. Nes nesamone.
Super pyragelis!!! labai mėgstamas, tik susidūriau su problema, kad niekur neberandu digestives sausainiu pirkti 🙁 gal galite patarti į kokius galima pakeisti, kad būtų tokie pat trapūs kaip digestives ?
Sveika Beata, o gal turite koki isbandyta recepta kaip paciai issikepti „digestives” sausainius?