Provanso įkvėpta višta, kepta puode
Reikės:
Gaminimas
Vištienos ketvirčius ištriname druska, pipirais ir Provanso prieskoniais bei gerai apskrudiname keptuvėje.
Į puodą dedame neluptą česnaką, pomidorus, alyvuoges, pilame vyną ir sudedame ketvirčius. Troškiname apie 50 minučių.
Norejau paklaust apkepinus galima troskinti puode orkaiteje?
Šiuo metu kepa vištytė pagal šį receptą 🙂 kepu orkaitėje, tikiuosi tai neturės jokios įtakos skoniui. Jau kvepia visi namai !!! Ačiū Beata, kad suteiki įkvėpimo kaskart gaminant:)
Parasykit kaip sekesi 🙂
O koki vyna naudojat? ar tinka bet koks sausas baltas vynas?
Sveiki Beata,
Norėčiau pasigaminti šio patiekalo pusę porcijos (3-4 ketvirčius), tad visus ingridientus irgi skelti per pusę?:) Ačiū, laukiu atsakymo!!:))
Beprotiškai skanu. Iš pradžių gan skeptiškai žiūrėjau į alyvuoges, kurių visa esybe nemėgstu, tačiau sekiau receptą labai akylai ir jų idėjau. Buvo taip skanuuuu!
O aš turiu šviežią vištukę 2 kg, noriu ją visą taip ištroškinti. Kiek maždaug visko daugiau reiktų dėti, Beata? Ačiū labai.
Labai skanu! Girtas visciukas;)))
Tik man vynas neisgaravo, bet gavosi
puikus padazas;) super
O kuo pakeisti vyną?
Si vistyte skaniausiai gaunasi ja kepant spyziniame puode. Tai iskilo klausimas, kur siais laikais gauti gera-tikra spyzini puoda. Ir kokios talpos puodas butu optimaliausias 4asmenu seimai:-)
Pasaka! Dėjau 300 ml sauso vyno ir tiek pat obuolių sulčių. Baiminausi, kad vaikui gali būt per daug aitru nuo (galimai) nenusigaravusio vyno. Buvo liuks! Ačiū!!
Nerealiai skanu, netgi su vyru susibarėm dėl paskutinio gabaliuko 😀
Sausas vynas, pomidorai ir alyvuoges – del siu ingredientu gavosi gan rugstokas patiekalas.
O kodel cesnakas butent neluptas?
Sveiki, norėjau paklausti kas geriausiai ir skaniausiai tiktų prie šio patiekalo t.y. ryžiai, makaronai, kažkokios tai salotos?:)
Ka patartumete pilti vietoje vyno?