Skanumas neišpasakytas… Martynai, pasakyk!!!
Puikieji vištos sparneliai ir dviejų rūšių marinatas
Ingredientai
Marinatui Nr. 1:
Marinatui Nr. 2:
Gaminimas
Mano naudojamas medus kietokas, tai aš imu puodą, kabinu riebų šaukštą medaus, jį pašildau ant ugnies, kad pasileistų, ir ten sudedu visus kitus ingredientus, imbierą sutarkuoju, česnaką sutrinu.
Ir į tą šiltą marinatą merkiu vištos sparnelius, gerai pamasažuoju ir leidžiu pasimarinuoti – geriausiai per naktį, bet iš tiesų, užtenka ir poros valandų. Pagal health and safety, tai nei šilto marinato negalima pilti ant jų, nei laikyti lauke, bet aš taip darau ir niekas nenumirė… tfu tfu tfu, kaip sakant… Taigi, keletą valandų, jei ne šaldytuve ir bent keturias valandas, jei šaldytuve.
Marinatas skystokas, tai gali tekti pamaišyti keletą kartų jį, kad viskas gerai įsigertų.
Ir vienu, ir kitu būdu, kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių.
Kai jie jau truputį apkepę, tai tada dar marinatu palaistome, pabaigiame kepti.
antrasis marinatas nieko ypatingo, man trūko aštrumo ir išvis skonio, gal viską reikia dvigubinti…? Labai šiaip sau.
Noriu paprieštarauti Aušrai 🙂 gaminau taip pat, buvo tikrai puikus skonis, nedėjau čiliuko, o tikrai buvo super super 10 balų.
Antrasis marinatas jau xxx kartu namuose isbandytas ir beveik visi draugai sito stebuklo paragave prasyte praso recepto! Tik as dedu ne paprasta, o rukyta cesnaka, kurio ir kvapas ir skonis daug ypatingesnis…
Aš taip pat gaminau su antruoju padažu, tiesiog tobulas receptas.
Ačiū:)
Na, visi bando antraji recepta, o as pabandysiu pirmaji! Ziuresim vakare kaip gausis.
Aciu, Beata :*
o kokia temperatura kepimo ? 200 laipsniu ?
Pirmas marinatas super, vaišinau svečius, tai visi labai gyrė 🙂
Gaminau pagal 2 recepta, visai patiko, noreciau pamegint dar iskept ant lauzo 🙂
Na ka, Beatule ,bandysim ragausim ,Tavuosius sparniukus su medaus marinatu ir melynąjį dar sūrio padaza darysiu dabar,bet ar tiks ?:)) ir norejau paklausti kur sezamo seklu alieju perki? nes visa tesco perejau neradau..tai imaisiau sezamo seklu pakepinus o dabar pagalvojau,kad man sudegs jos per 40 minuciu 🙁
Norejau paklausti , o marinatas koks turi buti tirstas, ar skystas? man gavosi skystas =)
Nerealus iseina ! Labai skanu ! <3 xxx
Sveiki, o galima kept sparniukus ant lauzo uzmarinavys pagal pirmaji recepta?
Sveiki, o galima kept sparniukus ant lauzo uzmarinavys pagal pirmaji recepta?
Gaminau abu , antrasis labai labai skanus! Pirmuoju marinatu ruosti sparneliai gavosi rugstoki.
Naudojau antra receptuka, ingridientu kieki dejau is akies ir gavosi Super! tikrai NYAM :))
Naudojau antra receptuka, ingridientu kieki dejau is akies ir gavosi Super! tikrai NYAM :))
Laba diena, Beata,
Noriu padėkoti už tikrai “nenuvilinčius” receptus.
Planuojame išbandyti ir šiuos, tik klausimas ar su abiem marinatais paruoštus sparnelius galima kepti ant laužo (ant grotelių)?
Pasigaminau ir nebuvau nusivylusi. Vos vos pakeičiau receptą: vietoje imbiero dėjau maltą imbierą, neturėjau malto kumino ir bla bla bla… Bet juk kiekvienas gamina pagal SAVO SKONĮ. Iš pradžių bijojau, dvejojau. Pagaminusi marinatą pirmą kartą pamaniau, jog jis per saldus, vėliau, per rūgštus ir taip be galo, be krašto. Artimieji paragino tiesiog pabandyti juk viskam yra pirmas kartas. Ir jei gavosi tiesiog…CHEFS KISS!!! Antrą kartą gamindama naudojau vištienos blauzdeles, receptukas – tiesiog na net neturiu žodžių, buvo „bombinis”. Miela, Beata, na tik tu gali mus nustebinti tokiais maloniais siurprizais ir recepčiukais!!!