Spausdinti

Prabangi ir sodri babka – taip vadinasi mielinė pynė su daug sviesto, cukraus ir kiaušinių. Populiari visame pasaulyje, kepama su įvairiausiais priedais ir skirtingų formų. Iš pirmo žvilgsnio atrodantis sudėtingas kepinys iš tiesų yra lengvai pagaminamas, tik nereikia bijoti kreivai susukti ar nelygiai perpjauti – kiekvienuose namuose ši pynė atrodys kitaip, bet skoniu ir kvapu užburs visus vienodai.

Šis receptas buvo išspausdintas 2021 m. Beatos virtuvės pavasario numeryje. Juo su mumis pasidalino Giedrė Pačenkienė – įvairiausių macaron’sų ir kitų skanėstų burtininkė bei užkalbėtoja, „Macaroom” desertų studijos įkūrėja.

 

Pynė su pistacijomis ir vyšniomis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Tešlai:

550 g miltų
7 g sausų mielių
140 g pieno
3 kiaušinių
70 g cukraus
100 g sviesto
žiupsnio druskos

Įdarui:

200 g kapotų pistacijų
300 g šaldytų arba konservuotų vyšnių be kauliukų
100 g minkšto sviesto
100 g rudojo cukraus
1 plakto kiaušinio su dviem šaukštais pieno aptepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Mieles sumaišome su cukrumi ir šiltu (apie 40 °C) pienu, paliekame 10 min., kad suputotų.

2

Miltus sumaišome su druska, įmušame kiaušinius, pradedame minkyti tešlą. Minkydami supilame pieno ir mielių mišinį, minkome, kol visi produktai susijungs. Geriausia tai daryti virtuviniame kombaine – leisti darbuotis minkymo antgaliui, bet tikrai įveikiama ir rankomis.

3

Galiausiai po nedidelį gabalėlį dedame kambario temperatūros sviestą ir toliau minkome, kol sudėsime jį visą, o tešla ims blizgėti, taps elastinga ir nelipni. Tai gali užtrukti apie 10–15 min.

Reklama
41011
4

Tešlą uždengiame sausu rankšluosčiu ir leidžiame pakilti dvigubai – apie valandą ar pusantros. Galima kildyti šaltai: jei planuojate kepti ryte, tai užminkykite iš vakaro, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve pernakt. Ryte, išėmę iš šaldytuvo, nebekildykite – darbuokitės su šalta.

5

Kol tešla kyla, pasiruošiame įdaro ingredientus.

6

Pakilusią tešlą iškočiojame į maždaug vieno centimetro storio stačiakampį. Jį ištepame minkštu sviestu, tolygiai apibarstome ruduoju cukrumi. Paskleidžiame kapotas pistacijas ir vyšnias.

7

Pradedame vynioti ilgąją lakšto kraštinę ir suvyniojame į ritinį. Tada aštriu peiliu perpjauname šį tešlos vyniotinį išilgai – į dvi ilgas dalis. Lengvai jas paspaudžiame iš viršaus ir prilaikome, kad neatsivertų.

8

Atsargiai supiname – abi dalis vyniojame kaip virvę – susukame ir suriečiame į apvalų žiedą. Geriausia visa tai daryti ant kepimo popieriaus, taip išvengsime pynės deformavimosi perkeliant. Sudėliojame išbirusius riešutus ir vyšnias. Aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir apie valandą paliekame pakilti.

9

Kepame 160 °C orkaitėje apie 45 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą