Spausdinti

Pyragas su gervuogėmis, obuoliais, linų sėmenimis ir sezamais

0
komentarai
4
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

4 kiaušinių
200 g cukraus
250 ml plakamosios grietinėlės
100 g maltų linų sėmenų
70 g maltų sezamų sėklų
150 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
Didesnio dubenėlio gervuogių
5 nedidelių obuoliukų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kavamale sumalkite linų sėmenis ir sezamų sėklas.

2

Įjunkite orkaitę, temperatūra – 190 °C, formą išklokite kepimo popieriumi.

3

Kiaušinius išplakite su cukrumi kol pasidarys puri masė.

Reklama
41011
4

Supilkite grietinėlę ir dar paplakite.

5

Sėmenis, sezamus, cinamoną, miltus ir kepimo miltelius sumaišykite dubenėlyje. Įmaišykite į kiaušinių masę.

6

Supjaustykite obuolius.

7

Tešlą pilkite į kepimo formą, išbarstykite gervuoges ir obuolius ant viršaus, kepant nusileis. Jei norite, viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu, bet nebūtina.

8

Kepkite 50–60 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Skanus pyragas tikrai!!! tik kiek sausas man gavosi – ar per ilgai kepiau? Ar per mazai obuoliu idejau?

Rašyti komentarą