Labai, manau, tinkamas receptas šventiniams susibėgimams. Aš naudojau tokias jau truputį pastovėjusias ir panokusias Conference kriaušes (pailgas stora oda), taip pat – saują pistacijų riešutų, ir sūrio gal 50 gramų.. Oi tiesa, nepamiršti reikia prieš tai ištiesti visų tinginių draugės – sluoksniuotos nemielinės tešlos (puff pastry). Mano mėlynasis sūris buvo Castello, toks labai paplitęs mėlynas daniškas sūris, panašus į Brie, truputi stipresnis, bet palyginus su kitais mėlynų gyslų gražuoliais gana švelnaus skonio, toks labiau kreminis ir minkštas, taigi sūrio kiekis priklauso nuo jo stiprumo. Bet savaime suprantama, sveikas protas turi nugalėti visada – nereikia paskandinti tešlos sūryje arba užmesti vos du trupinius sūrio….
Pyragas su kriaušėmis ir mėlynu sūriu
Reikės:
Gaminimas
Tiesiam tešlos gabalą į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi.
Aplinkui apipjaunam kraštus vos vos, bet neprapjaunam iki galo, bet įpjaunam, tada viduriuką subadom šakute, kad tas viduriukas nekiltų (jis ir nekils, nes jį sunkiai užgulusios laikys kriaušės ir sūris, o tie krašteliai atskirti tešlos gražiai pakils…)
Kriaušes nulupam, tarkime, porą jų, supjaustom juostelėm, tiesiam, gražiai ant tešlos, ant viršaus pabarstom gabaliukų sūrio, tada dar pistacijų keletą, ir pipirų juodų, viską tik bumt į karštą 210 ar net 220C orkaitę.
Laukiam, kol tešla iškeps, sūris apsilydys, apie 20 minučių.
šis pyragiukas puikiai papildys mano kriaušių ir mėlyno sūrio derinuko receptų kolekciją. niaaaaam…
išbandžiau ir aš šitą skanų receptuką, na laaabai jau man jis patiko, tiesiog pasaka, ir tie pipiriukai taip laiku ir vietoj, butinai ir atietyje vel pasigaminsiu šio skanumyno 🙂
Super, tikrai puikus ir lengvai paruošiamas patiekaliukas!
Ka tik ragavom! super! Labai patiko. Kepiau su koncervuotom kriausem-manu skonis tikrai ne prastesnis.
Ačiū už puikų receptą, ką tik pašoviau orkaitėn antrą bandymą. Pirmąjį pamiršau papipirinti, antrajam neturėjau pistacijų, tai uždėjau anakardžio riešutų. Puikus receptas, kai nėra laiko ilgai sukinėtis virtuvėj 🙂
Puikus receptas! Dekui Beata.
Tik moterys naudokit gera ir kokybiska suri. Pati nusipirkau karta toki nezinoma ir neragauta melina pelesini, sugadino visa skoni ir teko ta pyraga ismest 🙁 Castello puikiai tinka
O idomu gautusi toks pyragaitis is paprastos mielines teslos??
Turėjau produktų dviems pyragams, tad tiek ir iškepiau. Puikus! Daugiau nieko negaliu pridurti. Manau labai tiktų prie vyno Dėkui už receptą.