Rabarbai!.. Koks jų lapų grožis. Ir pastebėjote, kad pasirodo rabarbarai ir tada jau braškių užgultis?? Braškės ir rabarbarai labai draugauja. Tačiau pastabėjau, kad daugeliui dar atrodo, kad vienintelis būdas juos valgyti – imti žalius, padažyti cukruje ir smagiai triaukšti. Skanu, aišku, bet kokia netiesa juos suguldyti tik su cukrumi, ir prie desertų… Kad ir skanus duetas – rabarbarai su pyragais visokiausiais. Bet kodėl gi neatskleidus jų charakterio salotomis ir burokėliais? Paragaukite, negalėsite sustoti.
Rabarbarų ir burokėlių salotos
Reikės:
Gaminimas
Taigi, burokėlius nuplaukite ir apvyniokite kiekvieną atskirai folija. Įkaitinkite orkaitę iki 220C laipsnių. Perkelkite burokus ant kepimo formos ir kepkite apie 40-60 minučių (kaip ilgai kepsite, prikalauso nuo buroko dydžio. Ar jau iškepęs patikrinsite peiliu, kaip tikrinate bulves, ar išvirė). Leiskite atvėsti ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, trikampėliais.
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite apie 2,5 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su cukrumi ir suberkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite karštoje orkaitėje apie 12 minučių, kol rabarbarai suminkštės, bet dar nepraras visiškai savo formos. Atidėkite atvėsti.
Pasiruošiame padažą: sumaišome actą, melasą, medų ar balzamiko kremą, prieskonius ir gerai išsukame. Supjaustome smulkiai petražoles ir jas suberiame į padažą, o dar į padažą sudedame ir supjaustytus burokėlius. Viską gerai išmaišome ir jau dedame, serviruojame lėkštėse ar vienoje didelėje. Užbarstome gorgonzolos sūrio ir uždedame rabarbarus, truputį pamaišome ir ragaujame, valgome ir džiaugiamės vasara.
kaip spalvota ir vasarika! 🙂 dievinu burokelius 🙂 Dar vienas jusu patiekalas kuri reikes isbandyt! 🙂 http://enjoybypaula.wordpress.com <3