Spausdinti

Ramintos imbieriniai sausainiai pagal Kamilę

0
komentarai
11
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
12 min.

Reikės:

3 stiklinių miltų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės medaus
2 arbatinių šaukštelių sodos
2 arbatinių šaukštelių imbiero miltelių
2 arbatinių šaukštelių cinamono
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
0,5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
0,5 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
225 gramų sviesto
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sumaišome cukrų, sodą, miltus, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą.

2

Sudedame pjaustytą sviestą (minkštą) ir suminkome pirštais, supilame medų. Minkome kol susiformuos tešla.

3

Padedame tešlą vienai valandai į šaldytuvą arba, jei norite kepti greičiau, trumpesniam laikui į šaldiklį.

Reklama
41011
4

Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, plonai iškočiojame, formuojame sausainius ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 12-15min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sodą geriausiai nugesinti su miltais kartu sijojant per sietelį.
    Stiklinė maždaug didelio puodelio talpos. Tokia vidutinė, senovinė. Ne tokia, kokios dabar madingos. Aukštos didelės. Jeigu tokia didelė stiklinė, tai manau reikėtų 2/3, tada atitiktų mažos stiklinaitės talpą. 🙂

  2. As pabandziau kepti, taciau man gavosi kitokie nei nuotraukoje. Kodel mano kepti gavosi sviesus, o nuotraukoje – tamsus, tarsi daryti su padegintu cukrumu? Ir tesla buvo tokia, kad negalejau niekaip vientisos mases padaryti bei iskocioti.
    Ar tikrai receptas tu sausainiu, kurie nuotraukoje?

  3. Galbūt sviestas buvo nelabai minkštas, kad galėjo nesigauti. Turi būti visiškai minkštas. Patariu ant radiatoriaus palaikyti. 🙂 Arba galima įmušti vieną kiaušinį į cukrų, o tik po to dėti sviestą. O rudi gavosi dėl to, kad medus buvo iš močiutės, pats tikriausias ir natūraliausias nektaro medus. šviesūs galėjo gautis dėl liepų medaus arba nenatūralaus, su cukraus priemaišomis. Galbūt mano rudesni dar dėl to, kad namuose baigėsi baltasis cukrus ir aš įdėjau nepilnus du šaukštus rudo cukraus. 🙂 Ir dar galėjo nesigauti vientisi dėl to, kad nepakankamai laiko tešla buvo pastovėjusi šaldytuve. Man pirmą kartą juos kepant taip pat nesigavo vientisi, tad aš nusižengiau taisyklėms ir kišau tešlą į šaldiklį ir dar mušiau vieną kiaušinį. Tada išėjo sausainiai geri. 🙂

  4. Tikka teslyte suminkyta. Kadangi paskaiciau, jog ne visoms gavosi vientisa mase, tai as ir sviesta ir meduti tiesiog islydziau ir labai puikiai nuostabiai susiminke tesla. Lauksiu saltos teslos rezultato ir pulsiu kepti! Kvapai jau dabar nuostabus!

  5. Tesla jau saldytuve, gavosi ruda ir vientisa ir lb skaniai kvepia 🙂 naudojau naturalu medu ir jie rudi 🙂 kita karta noriu daryti pagal Beata, man jos receptai nerealus 😉

Rašyti komentarą