Raudonųjų svogūnų ir rozmarino suflė su feta
Reikės:
Gaminimas
Pradedam šitaip: ištirpintu sviestu patepam keraminius indelius ir pabarstom džiuvesėliais. Perteklių džiuvesėlių – lauk.
Įjungiam orkaitę 200C ir įdedam kepimo skardą, ant kurios statysim indelius, kad sau ramiai kaistų, nes kai suflė pašaunam į orkaitę, į ją iš abiejų pusių turi smogti karštis.
Dabar pereinam prie svogūno, smulkiai supjaustom ir ant nedidelės ugnelės kepinam, kad neruduotų, bet minkštėtų. Taip pat supjaustom smulkiausiai rozmariną ir metam prie svogūnų. Kol svogūnas minkštėja, greitai nudirbam kitus darbus.
Likusį sviestą pilam į puodelį, dedam miltus ir pakepinam truputį, po truputį pilam pieną, bet labai po truputį ir maišom, tada pasidaro baltas padažas, laikom ant ugnies, kol sutirštėja – apie minutę, pusantros. Viskas – pilam tą padažą į dubenį kokį, kad truputį atvėstų.
Trynius atskiriam nuo baltymų. Ir trynius įmaišom į baltą padažą.
Sutrupinam feta sūrį ir dedam į padažą, druskos ir pipirų dar truputėlį ir garstyčių miltelius (jei miltelių nėra, tai truputėlis paprastų garstyčių puikiai tinka), žiupsnelis kajeno (aš kartą paprika kajeną pakeičiau), sumaišom.
Dabar kiaušinių baltymų eilė – išplakam gerai, kad stovėtų, bet ne kaip akmeninis, ir dar turėtų šiokio tokio tąsumo, lankstumo, nes kitaip bus sunku įmaišyti.
Dabar finalas, beveik, dedam šaukštą baltymų į balto padažo masę ir pamaišom, kad truputį suskystėtų visa masė ir tada suverčiam baltymus ir per kokius 6 kartus viską įmaišom atsargiai. Įlankstom dideliu mostu, keldami ir užversdami baltymus, viskas turi būti skystoka, bet ne per skysta ir neišmušam viso oro iš baltymų.
Dabar pilam viską į indelius, viršų sulyginam ir peilio galiuku gražiai apienam kraštelius, kad kai suflė į viršų kels visas tas oras, kurį įplakėm į baltymus, ji lengvai atsiplėštų nuo kraštų.
Kepam apie 12 min, turi pakilti beveik dvigubai, ir viduriukas dar būti truputi šlapias, bet nebūtinai.
O kur svogunus det?
O sita sufle galima didesniuose indeliuose kepti ar geriau butu mazyciuose?