Spausdinti

Toliau aprašoma daržovių pjaustymo technika leidžia pasigaminti raugintų daržovių ir miestiečiams, daržovių juostos įrūgsta vos per 3–5 dienas. Būtinai pabandykite. Tokiu pačiu būdu galima raugti moliūgus, cukinijas, ropes, salierų gumbus. 

Raugintos burokėlių juostos

0
komentarai
0

Reikės:

1 kg burokėlių
1 litro vandens
1 šaukšto rupios druskos
2 riekių juodos duonos
2 lauro lapų
po žiupsnį džiovintų krapų, kalendrų sėklų, juodųjų pipirų grūdelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Burokėlius nulupame ir plačiu daržovių skustuku supjaustome kuo ilgesnėmis juostomis.

2

Į gilesnį indą dedame vieną riekę duonos ir pusę prieskonių bei burokėlių juostas. Į kitą indą beriame druską ir pilame kambario temperatūros vandenį, maišome, kol druska visiškai ištirps. 

3

Sūrymu užpilame juostas; jei skysčio trūksta, pasigaminame papildomai. Sudedame likusią duoną ir prieskonius, uždedame lėkštutę ir nedidelį svarmenį, pavyzdžiui, stiklinaitę su vandeniu. Juostos įrūgsta per 3–5 dienas. Valgome su viskuo, su kuo valgomos tradicinės raugintos daržovės.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Duoną vertėtų rinktis ne itin šviežią, geriausia kelias dienas padžiovintą kambario temperatūroje ant lėkštės ar kepimo popieriaus šiltoje namų vietoje. Orkaitėje džiovinti nepatariame, nes aukštoje temperatūroje žus rūgimo procesui reikalingos mielės.

Alternatyva

Jei neturite kurių nors prieskonių, galite naudoti pirktinį mišinį agurkams rauginti.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą