Spausdinti

Gydytojo chirurgo Dariaus ir vaistininkės Karolinos namuose retai būna tylu, nes šeimoje auga keturi linksmi ir judrūs vaikai. Visi iki vieno yra didžiuliai sporto ir kelionių aistruoliai, o dar ir valgo pagrinde vien augalinį maistą!

Šeimos virtuvėje vyksta tikri burtai – mama Karolina meistriškai maišo įvairiausius prieskonius ir moka taip paruošti daržoves ir augalus, kad galima liežuvį praryti iš skanumo! Šiandien ji dalinasi ypatingos kopūstienės receptu iš namie raugtų kopūstų. Tokią, kokią gamino jos mama.

Raugintų kopūstų troškinys su žolelėmis

0
komentarai
1
Porcijos
8 asm.

Rauginti kopūstai:

1 kopūstas
2 morkos
1 šaukštas kmynų
druskos

Troškinys:

keli žiupsniai saldžiųjų paprikų
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
2–3 česnako skiltelės
apie 2 l raugintų kopūstų
6 bulvės
po ryšelį krapų, petražolių ir kalendrų
saujelė saulėje džiovintų pomidorų
vandens
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Raugiame kopūstus:

1

Plonai supjaustome kopūstą, nuskutame ir plonai sutarkuojame morkas. Daržoves sumaišome, įberiame druskos ir kmynų.

2

Imame stiklainį plačiu kaklu ir stipriai spausdami sugrūdame daržoves, kad išsiskirtų sultys. Prislegiame lėkštele ar akmenuku, kad skystis apsemtų daržoves ir šios neapdžiūtų. Laikome šiltoje vietoje apie 5 dienas, kol kopūstai įrūgs. Tada juos galima perdėti į šadytuvą.

Verdame kopūstienę:

1

Puode ant šlakelio aliejaus ar vandens trumpai pakaitiname prieskonius: saldžiąsias paprikas, čiobrelius ir traiškytus česnakus. Į puodą sudedame raugintus kopūstus, o ant šių nuskustas, kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytas bulves. Viską užpilame verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtų kopūstus. Troškiname apie valandą arba kol bulvės ir kopūstai suminkštės.

2

Prieskonines žoleles ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname ir jais gausiai gardiname kopūstų troškinį.

Ingredientai
Patarimas

Žinoma, ši sriuba-troškinys puikiausiai pavyks ir iš pirktinių raugintų kopūstų.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą