Gydytojo chirurgo Dariaus ir vaistininkės Karolinos namuose retai būna tylu, nes šeimoje auga keturi linksmi ir judrūs vaikai. Visi iki vieno yra didžiuliai sporto ir kelionių aistruoliai, o dar ir valgo pagrinde vien augalinį maistą!
Šeimos virtuvėje vyksta tikri burtai – mama Karolina meistriškai maišo įvairiausius prieskonius ir moka taip paruošti daržoves ir augalus, kad galima liežuvį praryti iš skanumo! Šiandien ji dalinasi ypatingos kopūstienės receptu iš namie raugtų kopūstų. Tokią, kokią gamino jos mama.
Raugintų kopūstų troškinys su žolelėmis
Rauginti kopūstai:
Troškinys:
Gaminimas
Raugiame kopūstus:
Plonai supjaustome kopūstą, nuskutame ir plonai sutarkuojame morkas. Daržoves sumaišome, įberiame druskos ir kmynų.
Imame stiklainį plačiu kaklu ir stipriai spausdami sugrūdame daržoves, kad išsiskirtų sultys. Prislegiame lėkštele ar akmenuku, kad skystis apsemtų daržoves ir šios neapdžiūtų. Laikome šiltoje vietoje apie 5 dienas, kol kopūstai įrūgs. Tada juos galima perdėti į šadytuvą.
Verdame kopūstienę:
Puode ant šlakelio aliejaus ar vandens trumpai pakaitiname prieskonius: saldžiąsias paprikas, čiobrelius ir traiškytus česnakus. Į puodą sudedame raugintus kopūstus, o ant šių nuskustas, kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytas bulves. Viską užpilame verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtų kopūstus. Troškiname apie valandą arba kol bulvės ir kopūstai suminkštės.
Prieskonines žoleles ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname ir jais gausiai gardiname kopūstų troškinį.
Žinoma, ši sriuba-troškinys puikiausiai pavyks ir iš pirktinių raugintų kopūstų.
Kokia grazi seima ir koks geras receptas❤❤❤