Ne be reikalo vištieną taip mėgsta sportininkai. Vištiena (kaip ir kalakutienos krūtinėlė) ypač tinka vakarienei, nes nėra riebi, lengvai paruošiama ir tikrai be konkurencijos gali vadintis populiariausiu baltymų šaltiniu. Į dienos šviesą traukite nuo praėjusios vasaros šaldiklyje liūdinčias šparagines pupeles (arba pupas, žirnius, brokolius ar kitas turimas daržoves), į kompaniją pakvieskite keletą pievagrybių, ekologišką „Maggi“ vištienos sultinį, ir vakarienė paruošta!
Vištienos frikasė
Reikės:
Gaminimas
Ant vidutinės kaitros įkaitiname keptuvę. Įpilame šaukštelį aliejaus (galite keisti ekologišku „Maggi“ sultiniu) ir sudedame kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytą vištienos filė. Vištieną paskirstome per visą keptuvės paviršių ir nejudindami leidžiame minutę kitą pakepti, kad mėsos gabalėliai šiek tiek apskrustų.
Po poros minučių į keptuvę sudedame ketvirčiais supjaustytus ruduosius pievagrybius, čiobrelius, smulkintą česnako skiltelę, įberiame druskos, pipirų ir viską maišydami pakepame apie 5 minutes.
Ant vištienos ir grybų užberiame šaukštą ryžių miltų, viską gerai išmaišome ir supilame paruoštą sultinį (maždaug 500 ml užvirusio vandens ištirpiname 1 kubelį ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio). Užverdame ir vis pamaišydami leidžiame paburbuliuoti apie 10 minučių, kol padažas pradės tirštėti.
Kol troškinasi vištiena, kitame puode sūdytame vandenyje trumpai (apie 3 minutes) apverdame šviežias šparagines pupeles. Šaldytos šparaginės pupelės parduodamos jau apvirtos, todėl šį žingsnį galime praleisti ir šaldytas pupeles drąsiai versti tiesiai į troškinį, kai vištieną bus likę troškinti kokias 5 minutės – tiek laiko pakaks pupelėms atsileisti ir sušilti.
Galiausiai apvirtas šparagines pupeles sumaišome su vištiena, grybais ir viską užbaigiame pagardindami citrinos sultimis.
Jei neturite po ranka šparaginių pupelių, jų vieton dėkite brokolius, cukinijas, žirnelius, pupas, smidrus ar kitas mėgstamas daržoves.