Tai visame pasaulyje populiari Toskanos sriuba, kurios pavadinimas reiškia „dar kartą pašildyta“. Genialiai paprasta ši sriuba tik įrodo, kad puikiam patiekalui sukurti nereikia įmantrių sudedamųjų dalių. Ir taip, tikra teisybė – pašildyta kitą dieną ji tampa dar skanesnė (jei tik tos sriubos lieka kitai dienai). Virėme su ekologišku „Maggi“ daržovių sultiniu, kuris viską sujungė į skanią ir sočią visumą.
Ribollita – pomidorų ir lapinių kopūstų sriuba
Reikės:
Gaminimas
Šaukštą aliejaus įkaitiname puode, kuriame virsime sriubą, ir jame apkepiname daržoves: smulkintą svogūną, kubeliais supjaustytus salierus ir morkas, smulkiai pjaustytas česnako skilteles. Jei atrodo, kad daržovės ima kibti prie puodo dugno, pamaišome, įpilame pusę šaukšto sultinio ir toliau vis maišydami kepame, iš viso 5–7 minutes.
Į puodą su daržovėmis beriame pankolių sėklas, aitriųjų paprikų dribsnius ir leidžiame jiems šiek tiek pasišildyti. Tuomet į puodą suverčiame konservuotus pomidorus, nusunktas ir nuskalautas pupeles, supilame paruoštą sultinį. Sultiniui paruošti reikės 700 ml verdančio vandens ir 1,5 kubelio ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio. Viską gerai išmaišome, paragaujame, ar netrūksta druskos, ir pridengę puodą dangčiu apie 10 minučių leidžiame pavirti.
Po dešimties minučių atidengiame puodą, suberiame kruopščiai nuplautus ir rankomis pasmulkintus lapinio kopūsto lapus (į sriubą galite dėti ir lapinių kopūstų stiebus, tik rekomenduotume prieš tai juos pasmulkinti peiliu nedideliais gabalėliais – taip greičiau išvirs ir suminkštės) ir dar paverdame apie 5 minutes.
Prieš pat patiekdami sriubą, pagardiname ją tarkuota citrinos žievele, įspaudžiame pusės citrinos sultis ir pabarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais.