Riešutų duona! Maistinga, turtinga, soti. Patiks visiems sveikuoliams, nes daug ląstelienos ir be glitimo. Puikiai riekiasi tvirtom riekėm, tiks ir gardžiam sumuštiniui ir duonos traškučiams.
Riešutų duona
Reikės:
Gaminimas
Šiltame vandenyje ištirpiname medų, ten pat beriame druską ir supilame aliejų, viską išmaišome.
Kitame inde sumaišome avižinius dribsnius, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas, riešutus ir linų sėmenis, ispaninių šalavijų sėklas (chia) ir gysločių luobeles. Sausus ingredientus užpilame vandeniu su medumi, druska bei aliejumi, gerai išmaišome ir paliekame apie 10-15 minučių išbrinkti.
Kepimo formelę išklojame kepimo popieriumi ir ten sudedame duonos tešlą, šlapia ranka išlyginame kepaliuko paviršių. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintojeorkaitėje. Po 20 minučių išimame kepaliuką iš formelės (jis jau bus sutvirtėjęs), perdedame ant skardos ir siunčiame vėl į orkaitę dar 40 minučių. Prieš prapjaudami leidžiame atvėsti bent 20 minučių.
Sveiki, o kiek vandens ir aliejaus? Recepte kiekiai lyg ir nepaminėti
O kiek vandens ir kiek aliejaus recepte neparašyta…
Laba diena o kiek vandens ir kiek aliejaus recepte neparašyta
Aha
Yra ir lrt.lt laida su visu receptu. Vandens 350 ml, aliejaus 3 šaukštai 🙂
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000180756/lengvas-sveikas-ir-skanus-receptas-riesutu-duona-su-labai-mazai-angliavandeniu
O ir čia recepte parašyta, nesuprantu, gal regą reiktų pasitikrint?
Visada pirkdavau beatos duona su seklom, nes ji man skaniausia, bet pabandziau sita recepta ir turiu nauja favorite, apsivalgymas. Turbut galeciau visa kepaliuka suvalgyt per karta
Labas, o kur čia gauti gysločio luobelių?
Vaistinėse būna.