Ar tai pyragas iškeptas keptuvėje? O gal blynas, apsimetantis pyragu? Kad ir kaip būtų, šis kepinys yra tikra svajonė – minkštutėlis, purus kaip debesis, ryškiom saldžiom slyvom pasidabinęs. O užvis puikiausia tai, kad nereikia prie keptuvės budėti – visą darbą nudirbs orkaitė. Pasakiškiems vasaros pusryčiams.
Rikotos blynas keptuvėje su karamelizuotomis slyvomis
Blynui:
Karamelizuotoms slyvoms:
Gaminimas
Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame ketvirčiais pjaustytas slyvas. Ant jų beriame šaukštą cukraus ir švelniai maišydami kepame, kol slyvos karamelizuosis, apie 3–4 minutes. Šioms suminkštėjus, slyvas ir išsiskyrusias sultis atidedame trumpam į atskirą dubenėlį. Toje pačioje keptuvėje ištirpiname dar du šaukštus sviesto.
Įkaitiname orkaitę iki 200 ℃. Elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius su cukrumi ir citrinos žievele iki purių putų. Įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, viską švelniai išmaišome.
Supilame pieną, sudedame rikotą ir dar kartą išmaišome, bet nepersistengiame – keletas rikotos gumulėlių gali likti.
4. Keptuvėje, kurioje kepėme slyvas, išlydome dar du šaukštus sviesto. Supilame tešlą ir ant viršaus dėliojme slyvas (keletą jų galima pasilikti papuošimui vėliau).
Šauname į orkaitę kepti apie 25 minutes arba kol tešla viduryje iškeps. Blyną patiekiame su likusiomis slyvomis, grietine ir sirupu.