Spausdinti

Ar tai pyragas iškeptas keptuvėje? O gal blynas, apsimetantis pyragu? Kad ir kaip būtų, šis kepinys yra tikra svajonė – minkštutėlis, purus kaip debesis, ryškiom saldžiom slyvom pasidabinęs. O užvis puikiausia tai, kad nereikia prie keptuvės budėti – visą darbą nudirbs orkaitė. Pasakiškiems vasaros pusryčiams.

Rikotos blynas keptuvėje su karamelizuotomis slyvomis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Blynui:

3 kiaušinių
2 šaukštų cukraus
250 g rikotos
90 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 ml pieno
0,5 šaukštelio druskos
1 smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštų šviesto

Karamelizuotoms slyvoms:

4 slyvų
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame ketvirčiais pjaustytas slyvas. Ant jų beriame šaukštą cukraus ir švelniai maišydami kepame, kol slyvos karamelizuosis, apie 3–4 minutes. Šioms suminkštėjus, slyvas ir išsiskyrusias sultis atidedame trumpam į atskirą dubenėlį. Toje pačioje keptuvėje ištirpiname dar du šaukštus sviesto.

2

Įkaitiname orkaitę iki 200 ℃. Elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius su cukrumi ir citrinos žievele iki purių putų. Įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, viską švelniai išmaišome.

3

Supilame pieną, sudedame rikotą ir dar kartą išmaišome, bet nepersistengiame – keletas rikotos gumulėlių gali likti.

Reklama
41011
4

4. Keptuvėje, kurioje kepėme slyvas, išlydome dar du šaukštus sviesto. Supilame tešlą ir ant viršaus dėliojme slyvas (keletą jų galima pasilikti papuošimui vėliau).

5

Šauname į orkaitę kepti apie 25 minutes arba kol tešla viduryje iškeps. Blyną patiekiame su likusiomis slyvomis, grietine ir sirupu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą