Rimtas ūkiškas kiaulienos apkepas su bulvėmis
Reikės:
Gaminimas
Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir užpilame vynu, suberiame gvazdikėlius, susmulkintą skiltelę česnako ir lauro lapelius, pamarinuojame. Vyną galite pakeisti mineralizuotu vandeniu.
Plonai, geriausia su mandolina, supjaustome bulves ir svogūnus.
Sluoksniuojame troškinį: klojame bulvių, svogūnų, vėl bulvių, kiaulienos su prieskoniais ir vynu, tada vėl sluoksnis svogūnų ir sluoksnis bulvių.
Viską gerai suspaudžiame, užpilame daržovių sultiniu. Kepame orkaitėje 40 minučių uždengtame puode ir 40 minučių atidengtame. Gali tekti ir ilgiau pakepti…
Jei yra rugsteles ka duoda baltas vynas bulves lieka kietos neissitroskina.ar nebus taip si karta?
Laba diena,
Gal galite pasakyti kur galima įsigyti, Jūsų šio patiekalo gamybai naudojama pjaustyklę mandoliną. Ačiū.
nepavyko 🙁 mėsa, nors ir iškepė buvo kieta, jai dar kokią valandėlę būtų reikėję pasitroškinti. Bulves iškart pajuodo dar nespėjus į orkaitę pašauti, ir valgant jautėsi krakmolas. Nepavyko nei bulvės, nei mėsa :(((