Spausdinti

Taip skanu, kad nepavyksta nufotografuoti, nes iš karto reikia valgyti 🙂 iš tikrųjų, tai vienas valgytojas paklausė šitaip: does it have mango in it??? Suprask, – ar čia įdėta mango. Va štai, tokio skanumo yra moliūginis (kirčiuoti kaip tulpinis:) butternutsquash, kuris, lietuviškai, berods, vadinamas kvapiuoju moliūgu. O kad tas moliūgas būtų toks skanus, tai jį reikia prieš tai orkaitėje iškepti… ir kai jau jis visas iškepęs ir minkštas, ir kvapnus, ir saldus kaip mango, tada jį įmaišyt reikia į paruoštą risoto. Oi, risoto tai yra tikras puikumėlis, kurį galima daryti su bet kuo….. tik svarbiausia, pagrindinį risoto nebijot ir mokėt paruošt. Aš savo risoto visada maišau nesustodama, nes mane tai ramina…. mano nuomone, geras risoto – kiekvieną ryžio grūdelį kaip korys apjungia tirštu klampiu padažu, jei pavieniai styro ryžių grūdeliai, tai jau čia turbūt antros dienos risoto (na, kaip pvz. šitoj nuotraukoj, nes fotkinti likučiai nuo praėjusios dienos). aš risoto išmokau daryti iš knygos, dabar kokios jau nebepamenu, nes kažkaip kai pirmą kartą dariau, tai atrodo, ohoho, koks pasiekimas, bet paskui tai taip naturalu ir paprasta, ir lengva yra iš tikrųjų, kad galima užsimerkus… ir šiaip, risoto ryžių visada reikia laikyti namie, ir kai nėra fantazijos, arba badas namie, tai labai lengva – viens du trys ir risoto padarytas, o paskui galima visokių priedų pridėti ir visiems įspūdį padaryti 🙂 mano mėgstamiausi yra – su grybais ir su kumpiu ir žirneliais, bet iš viso skaniausia yra su kvapniuoju moliūgu.

Rizotas su sviestiniu moliūgu

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

300 g risotto ryžių (abrorio veislės)
1 nedidleio sviestinio moliūgo (butternut squash)
alyvuogių aliejus
šalavijo
druskos, pipirų
2 skiltelių česnako
1 svogūno
50 g sviesto
100 g kietojo sūrio smulkiai tarkuoto
150 ml baltojo sauso vyno
700 ml vištienos ar daržovių sultinio
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Moliūgą nulupti, supjaustytį kvadratėliais maždaug iki poros cm skersmens, tada apšlakstyti aliejum, įdėti šalia česnko skiltelių, šalavijo keletą lapelių, druskos, pipirų, galima ir lauro lapą ir viską įdėti į orkaitei tinkamą indą ir stumti į orkaitę maždaug 45 minutės, orkaitė turi būti karšta iki 200C.

2

Per tą laiką, kol moliūgas keps, reikia pasidaryt risoto. Į keptuvę įpilti porą šaukštų aliejaus, ir pakepinti labai smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštės ir taps permatomu, dėti smulkiausiai pjaustytą arba trintą česnaką, leisti jam truputėli apkepti ir išleisti aromatą.

3

Tada pilti ryžius ir leisti jiems šiek tiek pasivolioti su svogūnais ir aliejumi. Ryžiai turi apskrusti lengvai, tapti vos vos peršviečiami. Tada pilti stiklinę balto vyno ir leisti vynui gerai paburbuliuoti, vis pamaišant, palaukti, kol beveik visas vynas susigers į ryžius.

Reklama
41011
4

Dabar prasideda ilgoji dalis, kurioje po truputį reikia pilti karštą sultinį ir vis maišyti, kol sultinys susigeria į ryžius, o ryžiai paleidžia savo krakmolą.Užtruks visas reikalas gal dvidešimt minučių. Svarbu nepervirti, kad dar jaustųsi ryžių stangrumas, bet jau nebūtų jie kieti…

5

Kai jau beveik pabaiga, tai įdedam šaukštą sviesto ir porą saujų smulkiai tarkuoto parmezano. Uždengiam risoto su dangčiu ir leidžiam pailsėti keletą minučių (jau išjungus viryklę). Iš orkaitės ištraukiam moliūginį, kuris jau bus minkštas ir kvapnus, išmetam lauk česnako skilteles ir lauro lapą, ir moliūgą įmaišom į risoto….

6

Dedam į lėkštes, dar ant viršaus užtarkuojam parmezo ir šviežiai malto pipiro, ir niam niam niam niam… Idealus maistas, kai lauke šalta, lyja ir tamsu….

7

Aš kartais dar vištienos krūtinėlės iškepu šalia. Tiesiog paprastai – truputį apkepti keptuvėje ir pabaigti orkaitėje su minimaliais prieskoniais…

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą