Statistika sako, kad lietuviai per mažai valgo žuvies. Tai čia salotoscsu riebia žuvimi, kuri tikrai populiari Lietuvoje – karštai rūkyta skumbrė. Ją rasite dažnoje parduotuvėje. Rūkytos skumbrės salotos su burokėliais tikrai maistingos ir greitai paruošiamos.
Aš naudojau špinatus, bet galite ką kita pasirinkti: gražgarstės ar smulkiai pjaustytas kopūstas taip pat tiks. Bolivinės balandos maistingumą dar labiau pakelia. Obuolys suteiks saldumo, traškumo, jį tikrai visi mėgstame.
Rūkytos skumbrės salotos su burokėliais
Reikės:
Krienų ir grietinės padažui:
Gaminimas
Bolivinę balandą išverdame pasūdytame vandenyje ir atvėsiname.
Moliūgų sėklas paskrudiname sausoje karštoje keptuvėje.
Obuolį supjaustome riekelėmis ir apšlakstome citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
Į didelį dubenį ar serviravimo lėkštę dedame špinatų lapelius, šlakstome citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, beriame žiupsnį druskos. Ten pat sudedame virtą bolivinę balandą, obuolius, galime išmaišyti.
Sudedame supjaustytus virtus burokėlius ir nukaulintą, gabaliukais išskirstytą skumbrę.
Gaminame krienų ir grietinės padažą. Sumaišome du šaukštus grietinės, pusės citrinos sultis, du šaukštus krienų, žiupsnį druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus.
Viso padažo ant salotų nepilame, kad nesumirktų, paliekame šalia, kad valgytojai pasipildytų arba išdėstome ant salotų kauburėliais.
Pabarstome salotas skrudintomis moliūgų sėklomis.